Companii

Planorama: Decizia tribunalului privind insolvenţa este o eroare

21.07.2010, 23:37 27

Dezvoltatorii ansamblului rezidenţial Planorama din Bucureşti,firma israeliană Euro Habitat, intrată recent în insolvenţă,apreciază că decizia tribunalului de la sfârşitul lunii iuniereprezintă o eroare şi susţin că au achitat datoria faţă decumpărătorul care ceruse deschiderea procedurii.

Reprezentanţii firmei susţin totodată că nu au fost citaţipentru acest proces, deşi dosarele şi termenele de judecată suntpublice pe siteul Tribunalului Bucureşti.

Împotriva Euro Habitat, firma care a anunţat că va construi1.100 de apartamente în cartierul bucureştean Colentina, dar nu afinalizat în cinci ani niciunul, deşi a vândut 600 de unităţi, suntdeschise zeci de dosare pentru deschiderea procedurii de insolvenţăsau încuviinţări de executare silită. O bună parte dintre acesteasunt conexate la dosarul 5873/3/2009, pentru care următorul termende judecată este 9 septembrie 2010.

"Este mai mult decât regretabil faptul că tribunalul a luataceastă decizie bazându-se pe cererea unei singure cliente faţă decare S.C. Euro Habitat SRL şi-a achitat integral datoria încă dindata de 18.06.2010. De asemenea, este de regretat faptul că S.C.Euro Habitat SRL nu a fost citată şi nu a avut cunoştinţă deexistenţa acestui dosar pe rolul instanţelor judecătoreşti şi deaceea nu şi-a putut exercita dreptul legal la apărare", spunreprezentanţii Euro Habitat.

Prin neprezentarea la proces, reprezentanţii Euro Habitat nu aufăcut dovada achitării datoriei către client, astfel căintenţionează să facă recurs pentru anularea deciziei. Numărulproceselor pe rolul Tribunalului Bucureşti este însă extrem deridicat, astfel că judecarea eventualului recurs poate dura câtevaluni. Între timp, ca urmare a deschiderii procedurii de insolvenţăactivitatea pe şantierul Planorama a fost din nou oprită.Activitatea poate fi reluată doar cu acceptul administratoruluijudiciar, care conform informaţiilor existente, este în prezent înconcediu.

"Conform opiniei consultanţilor legali ai companiei, deciziatribunalului este o eroare având în vedere faptul că debitul a fostachitat integral către clientă înainte de pronunţarea deciziei şisingura cale legală de a schimba această decizie este prin recurs",mai afirmă reprezentanţii Euro Habitat. Aceştia spun că fac toateeforturile pentru "a preda apartamentele către clienţi în cel maiscurt timp posibil", dar în afara problemelor legate de procedurainsolvenţei, la blocurile din Planorama încă nu a fost rezolvatăproblema gazelor sau a lifturilor, astfel că nu pot fi obţinutetoate avizele.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO