Companii

PlantExtrakt face o fabrică de suplimente nutritive la Cluj

21.07.2010, 23:40 1067

Producătorul clujean de suplimente nutritive PlantExtrakt, carea vândut anul trecut 12 branduri de produse fitoterapeutice(naturale) către LaborMed, a anunţat că va investi 2,5 milioane deeuro în construcţia unei fabrici de medicamente în parcul Tetarom Idin Cluj-Napoca.

În prezent, PlantExtrakt deţine o unitate de producţie înlocalitatea Rădaia, la 14 km de Cluj-Napoca, unde sunt fabricateanual aproximativ 1,5 milioane de unităţi, pe trei segmente deproduse (fitoterapice, macerate glicerinice şi homeopate). Potrivitreprezentanţilor PlantExtrakt, odată finalizată, noua unitate dinCluj-Napoca va duce la dublarea capacităţii de producţie.

"Investiţia va fi demarată anul viitor, iar lucrările deconstrucţie se vor finaliza într-un interval de 18 luni. Suprafaţatotală construită va ajunge la 4.000 mp, din care spaţiul deproducţie va ocupa 1.200 mp. În noua fabrică vor lucra în jur de100 de oameni, iar banii necesari realizării acestui proiect vorproveni atât din fonduri structurale, cât şi din aportul propriu",a declarat Igor Kiril Peev, administrator şi asociat unic alcompaniei PlantExtrakt.

PlantExtrakt estimează pentru acest an o cifră de afaceri de13,5 mil. lei (3,2 mil. euro), în creştere cu 30% faţă de anultrecut.

"Ne bazăm în estimările făcute pe noua linie de produse, lansatădeja pe piaţă, dar şi pe colaborarea cu compania Ozone, pentru carefabricăm branduri cum ar fi Imunogrip, Imunorezistan, Donavital.Totodată, estimăm o creştere a pieţei de suplimente nutritive cuaproximativ 10%-15% faţă de anul trecut."

Compania PlantExtrakt a fost înfiinţată în anul 1992, iar înprezent are 100 de angajaţi, asociatul unic fiind omul de afaceriIgor Kiril Peev.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO