Companii

Porsche Romania vrea sa se auda mai tare de Audi A4

28.03.2001, 00:00 26



Cel mai mare importator auto din Romania, Porsche Romania, a lansat luni seara noul model Audi A4, din care spera sa vanda 100 de bucati pana la sfarsitul anului, adica un o treime din vanzarile totale de Audi.

"Anul acesta dorim sa vindem 100 de unitati, astfel ca numarul total de automobile Audi pe care neasteptam sa le comercializam pana la sfarsitul anului sa depaseasca 300 de unitati", a declarat Ziarului Financiar, George Sanduleac, product manager Audi la Porsche Romania.

Noul A4 este disponibil in variante de motorizare de la 1,6 litri (care dezvolta 102 CP) la 3,0 litri (220 CP). Pretul variaza intre 25380 de euro pentru modelul de 1,6 litri cu cutie manuala in 5 viteze si 38.370 de euro pentru modelul de 3 litri, cu tractiune integrala permanenta si cutie de viteze automata cu optiune manuala "Tiptronic" (preturile includ taxele vamale, accize si TVA).

Automobilele sunt disponibile in toate variantele de finantare pentru persoane fizice si juridice. Pentru persoanele juridice, Porsche Romania ofera doua variante de leasing, atat intern cat si extern. In acest caz finantarea este facuta de catre banca concernului, Porsche Bank.

Siguranta este unul dintre punctele forte ale modelului A4, reflectata si de rezultatele obtinutein cadrul testelor Euro NCAP. Testele Euro NCAP sunt privite in intreaga Europa ca una dintre cele mai importante metode de testare a sigurantei automobilelor.

Programul electronic de stabilitate (ESP) face parte din dotarile standard ale noului model, la fel ca si sistemul electronic de asistare a franei. Acest sistem ajuta soferul in momentele critice, in sensul cresterii presiunii de franare si, prin aceasta, reducerea distantei de stopare.

In plus, sistemul de airbag pentru zona capului oferit de Audi reprezinta o dotare standard pentru toate modelele Audi A4. Acest sistem acopera intreaga zona a geamurilor laterale.

O noutate oferita de modelul A4 este suspensia de aluminiu, precum si un spatiu interior mai mare pentru ocupanti si un volum pentru bagaje de 445 de litri.

Dotarile standard includ si instalatie de control electronic al temperaturii, separat pentru sofer si pasagerul din dreapta, servodirectie si jante din aliaj usor.

Potrivit oficialilor, noua generatie de automobile Audi A4 intruchipeaza pe deplin sloganul "Vorsprung durch Technik" (progres prin tehnica) - o masina care imbina placerea de a conduce standarde inalte de calitate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO