Companii

Povestea lui Dragoş Pop, antreprenorul de 45 de ani, decedat în urmă cu două zile. Cum a ajuns de la o Dacie "papuc" la afaceri de 200 mil. euro în farma

Povestea lui Dragoş Pop, antreprenorul de 43 de ani, decedat săptămâna aceasta. Cum a ajuns de la o Dacie "papuc" la afaceri de 200 mil. euro în farma

Autor: Ioana David

24.08.2012, 14:48 17393

Pop, 45 de ani, medic de profesie, a început businessul "serios" relativ tarziu, la 30 de ani, dar se gândea la idei şi soluţii de a porni pe cont propriu încă din timpul facultăţii, scrie revista BUSINESS Magazin. Prima încercare în business, după ce a fost timp de patru ani medic rezident în psihiatrie, perioadă în care câştiga 30 de dolari lunar, a fost o firmă de contabilitate, însă a renunţat din cauza schimbărilor repetate din legislaţie şi a ratei foarte scăzute a profitului înregistrat de companie. Dar a continuat să caute oportunităţi în diverse domenii, fără să se descurajeze dacă nu avea know-how-ul necesar în unele segmente.

În cele din urmă şi-a oprit căutările foarte aproape de locul din care plecase, sănătatea mai exact distribuţia de medicamente, ADM Farm.

Prima maşină a fost o Dacie "papuc" iar primul "depozit" a fost într-un apartament de bloc, care a fost îndeajuns de încăpător pentru cantitatea de medicamente pe care le livra atunci. Dar viteza cu care s-a dezvoltat businessul l-a determinat să deschidă primul depozit adevărat la Suceava, oraşul său natal, la distanţă de numai doi ani, în 2001.

În acelaşi an a mai inaugurat alte două subsidiare, cu investiţii minime de la 100 pana la 350 de mii de euro, iar în prezent compania deţine opt astfel de locaţii.

Multitudinea de construcţii pe care le-a realizat în ultimii ani, printre care şi ridicarea şi amenajarea propriei locuinţe, i-au deschis treptat apetitul şi pentru investiţii importante în domenii ce nu au nimic în comun, la prima vedere, cu farmaciile, dar sunt, totodată, segmente "pe care nimeni nu le poate ignora în economie": imobiliarele şi construcţiile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO