Companii

PricewaterhouseCoopers a avut afaceri de 40,5 milioane de dolari intr-un an

26.07.2007, 18:05 35

PricewaterhouseCoopers Romania (PwC) a inregistrat in anul financiar incheiat la 30 iunie 2007 o cifra de afaceri de 40,5 milioane dolari, in crestere cu aproximativ 20% fata de anul financiar anterior, a anuntat ieri firma de consultanta.
Vasile Iuga, directorul general al companiei, estimeaza ca PwC detine in prezent o cota de piata de aproximativ 13-15%, care i-ar confirma pozitia de lider al pietei locale de profil.
PwC apreciaza ca piata de consultanta din Romania se ridica la aproximativ 250 de milioane dolari, fiind intr-o crestere accelerata.
Compania informeaza ca a avut in ultimii ani un ritm de crestere constant de peste 20%, crestere reflectata si in numarul tot mai mare de clienti, acestia provenind atat din randul multinationalelor, cat si din randul firmelor romanesti. Portofoliul de clienti al firmei din Romania numara companii din diverse sectoare economice, preponderent din sectorul energetic, al telecomunicatiilor, automobilelor si cel al serviciilor financiare.
Conform datelor raportate de PwC, peste 50% din portofoliul de clienti de audit al companiei reprezinta in prezent companii romanesti.
PwC ofera servicii de audit financiar, consultanta fiscala si consultanta pentru afaceri, specializate pe diferite sectoare.
Compania este prezenta in Romania din 1991 si opereaza inclusiv in Moldova printr-o retea de patru birouri - la Bucuresti, Cluj, Timisoara si Chisinau - conduse de o echipa formata din doisprezece parteneri si peste 550 de angajati. In curand, PwC urmeaza sa deschida al cincilea birou la Constanta.
KPMG, unul dintre cei trei mari concurenti ai PwC, a raportat pentru anul fiscal romanesc 2006 o cifra de afaceri totala de 22,7 mil. euro, in crestere cu 36% fata de nivelul inregistrat 2005.
Doar piata de consultanta fiscala si audit este aproximata de cei de la KPMG la volumul de 100 mil. euro, cu perspective de crestere pe termen mediu si lung.
Din aceasta vara, toti cei patru conducatori ai companiilor de audit si consultanta care reprezinta Big Four pe piata romaneasca - PwC, KPMG, Deloitte si Ernst& Young - sunt manageri romani, KPMG fiind ultima dintre cele patru companii care ramasesera cu un expat la conducerea operatiunilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO