Companii

Prima tinta a celor de la Muller: piata iaurturilor simple si cu fructe

12.08.2008, 19:36 89

Muller, unul dintre cei mai mari producatori europeni de lactate, cu afaceri de peste 2 miliarde de dolari (circa 1,3 mld. euro) la nivel mondial, a intrat de saptamana trecuta in marile lanturi de magazine din Capitala, atacand segmentul iaurturilor simple si cu fructe cu brandurile Biaco si Froop.
In timp ce sub brandul Bianco, germanii au adus un singur produs, iaurtul alb, gama Froop cuprinde iaurt cu capsuni, zmeura, piersici si maracuia, portocale sau cirese. Muller isi va disputa aceste segmente atat cu compania israeliana Tnuva, cat si cu principalii jucatori ai pietei, Danone si Friesland. Produsele sunt importate de la fabrica detinuta de Muller in Germania prin intermediul filialei locale a acestuia, Muller Dairy Ro din Bucuresti.
Filiala locala a producatorului german, care s-a numit Isgero Distribution pana saptamana trecuta, are ca actionar unic pe Codrin Florin Mugurel Luta (senior associate al casei de avocatura Musat si Asociatii), potrivit Registrului Comertului. Contactat de Ziarul Financiar, Luta a declarat recent ca detine partile sociale ale companiei in temeiul unui contract de asistenta juridica incheiat intre societatea de avocati Musat si Asociatii si un client a carui identitate nu o poate dezvalui din motive de secret profesional.
Prin intermediul celor doua companii, reprezentantii locali ai Muller au recrutat personal in orasele Bucuresti, Timisoara, Iasi, Constanta, Galati, Braila, Cluj-Napoca, Brasov si Ploiesti, potrivit anunturilor postate pe site-urile de recrutare. Producatorul de lactate a cautat de asemenea personal si pentru un depozit situat in localitatea Bragadiru, din judetul Ilfov.
Intrarea producatorului german de lactate pe piata locala a fost realizata prin intermediul companiei Coca-Cola Israel. Filiala israeliana a grupului Coca-Cola a semnat la inceputul anului trecut un contract de cooperare cu M?ller prin intermediul caruia Tara, companie achizitionata de Coca-Cola Israel in 2004, a inceput productia lactatelor germane in Israel. Reprezentantii locali ai grupului german de lactate nu au dorit sa ofere detalii despre planurile pe piata romaneasca.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO