Companii

Primăria Oradea vrea să investească 2 mil. euro în amenajarea unei grădini publice

Autor: Laurentiu Cotu

30.01.2012, 15:25 160

Primăria Oradea intenţionează să demareze un proiect în valoare de 2 mil. euro, ce vizează amenajarea unei grădini publice, realizarea unor spaţii de agrement, a unei zone viticole, dar şi a unui punct de informare turistic.

În prezent, proiectul ''Dezvoltarea unor habitate naturale din specii de arbori protejaţi şi flora spontană pe dealul Ciuperca din municipiul Oradea şi în zona Korosszegapati din judeţul Hajdu Bihar", se află în stadiul de întocmire a dosarului, de către Direcţia de Management Proiecte cu Finanţare Internaţională. Proiectul urmează să fie depus la autoritatea contractantă a Programului de Cooperare Transfrontalieră Ungaria-România 2007-2013, pentru obţinerea finanţării nerambursabile.

''În ceea ce priveşte valoarea estimată a proiectului, aceasta este de 2 mil. euro. Bugetul municipiului Oradea pentru acest proiect este de peste 1,7 mil. euro, din care 735.000 de euro reprezintă contribuţia nerambursabilă, iar 989.253 de euro reprezintă contribuţia proprie a municipalităţii", a declarat Florica Cherecheş, viceprimarul municipiului Oradea. Partenerii acestui proiect sunt primăria Oradea şi Autoguvernarea Minoritară Română din Apateu (Roman Kisebbsegi Onkormanyzat Korosszegapati).

Investiţia prevede pe lângă realizarea părţii de infrastructură şi crearea unor spaţii de agrement şi a unor zone panoramice. Totodată, se vor realiza o zonă viticolă şi o cascadă în trepte, care va avea la bază un lac cu nuferi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO