Companii

Primăria Timişoara investeşte 12 mil. euro în reabilitarea spaţiilor publice

Autor: Laurentiu Cotu

10.01.2012, 17:25 214

Primăria Timişoara a semnat contractul de finanţare nerambursabilă pentru proiectul "Reabilitarea spaţiilor publice din centrul istoric al municipiului Timişoara'', în valoare totală de 53 mil. lei (circa 12 mil. euro), fără TVA. Proiectul a fost elaborat în cadrul Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 1 ''Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor - poli urbani de creştere", Domeniul de intervenţie 1.1. ''Planuri integrate de dezvoltare urbană".

Din valoarea totală a proiectului, contribuţia eligibilă a Uniunii Europene este de 42 mil. lei (circa 9,7 mil. euro). Termenul de implementare al proiectului este de 39 de luni, începând cu data de 30.12.2011. Data estimată pentru demararea lucrărilor de execuţie este luna iunie a acestui an, lucrările urmând să fie realizate pe o perioadă de 32 de luni, până în luna decembrie 2014.

Investiţia prevede reabilitarea şi modernizarea a 4 pieţe (Unirii, Libertăţii, Sfântu Gheorghe şi Ţarcului) şi a 10 străzi din cartierul istoric Cetate, din Timişoara. În acest sens vor fi efectuate lucrări de reabilitare a infrastructurii rutiere şi reorganizare a traficului în spaţiile publice din centrul istoric al municipiului Timişoara, reabilitarea infrastructurii tehnico-edilitare, inclusiv iluminat public şi reţele de telecomunicaţii, mobilier urban. După finalizarea lucrărilor de reabilitare, zona va deveni proponderent pietonală. Totodată, proiectul include realizarea reţelelor de comunicaţie subterane (cu fibră optică), care să preia toate cablurile de telecomunicaţii, televiziune şi transmisii de date ale furnizorilor de servicii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO