Companii

Privatizarea Soceram Bucuresti a ajuns in instanta

26.11.2004, 00:00 53

Vanzarea pachetului majoritar de actiuni detinut de Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) la producatorul de materiale de constructii Soceram Bucuresti a ajuns in instanta.
Consortiul Simcor Oradea - Celco Constanta, eliminat de AVAS in faza finala a competitiei, a actionat in justitie pe vanzator, in timp ce reprezentantii statului se pregatesc in aceste zile sa semneze contractul de privatizare al Soceram cu consortiul format din Metaleuroest Campina, Elsid Titu si Nicolae Burchiu.
AVAS a respins oferta consortiului Simcor Oradea - Celco Constanta, motivand ca ofertantul nu a prezentat dovada achitarii obligatiilor fiscale catre creditorii bugetari si furnizorii de utilitati. De cealalta parte, reprezentantii consortiului Simcor - Celco sustin ca au depus toate documentele prevazute de lege si ca ua solicitat Comisiei de negociere sa precizeze ce lipseste ofertei pentru a fi conforma, lucru notificat si in procesul verbal.
"Am depus o contestatie la AVAS, care a fost inregistrata miercuri dimineata, cand au fost demarate procedurile si la Tribunalul Bucuresti pentru obtinerea unei ordonante presedintiale in vederea suspendarii privatizarii pana la lamurirea cauzei in justitie, respectiv o cerere principala de actiune in anulare a procesului verbal", a declarat Dana Mares, avocatul care apara interesele Simcor - Celco. Deocamdata, instanta a respins cererea de ordonanta presedintiala.
Potrivit ultimelor informatii disponibile, AVAS urmeaza sa semneze in aceste zile contractul de vanzare a 80% din actiunile Soceram cu consortiul condus de Metaleuroest Campina, Elsid Titu si Nicolae Burchiu.
Oficialii AVAS nu au facut niciun comentariu pana la inchiderea editiei.
Grupul Simcor a facut mai multe achizitii pe piata materialelor de constructii in ultimii ani, cumparand inclusiv afacerea cu var din Romania a Lafarge pentru 4 - 5 mil. euro.
Potrivit ultimelor informatii disponibile, pentru Soceram au depus cinci oferte, din care numai doua au ajuns in faza finala.
adrian.mirsanu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO