Companii

Prodal '94 aduce vodca premium de la rusi

22.09.2003, 00:00 54





Producatorul de bauturi spirtoase Prodal '94 va distribui pe piata romaneasca marcile Stolichnaya, Moscovskaya apartinand companiei de stat din Rusia FKP Soyuzplodimport, in urma unui acord semnat intre cele doua companii.



"Prin semnarea acestui acord dorim sa intram pe piata produselor premium. Practic, aceste produse concureaza cu Smirnoff, Absolut sau Finlandia si nu fac decat sa ne completeze portofoliul existent, in nici un caz nu sa il concureze," a declarat Bogdan Mihail, vicepresedintele Prodal '94.



In viitor, compania rusa vrea sa mai aduca in Romania alte trei marci- Sibirskaya, Krepkaya si Ruskaya.



Compania romaneasca produce si distribuie marci ca Stalinskaya, Wembley, Infinity si Fancy.



Acordul presupune si intrarea Prodal '94 pe piata rusa, dar deocamdata acest lucru se afla in faza de discutie intre cei doi parteneri.



Mihail a spus ca inca nu are date privind vanzarile pe care le-ar putea realiza produsele rusesti, insa pretul lor de raft va fi de peste 10 dolari.



Produsele companiei ruse vor putea fi gasite in magazine in aproximativ o luna.



"Vrem sa prindem lunile noiembrie- decembrie, cand creste consumul," a spus Mihail.



Distributia acestora va fi realizata, la nivel national, prin intermediul companiei Granddis, care apartine tot Grupului Industrial Comercial Bucuresti (ICB), din care face parte si Prodal '94. Din acelasi grup mai fac parte Bere Spirt Turnu Severin si o divizie de ulei, formata de companiile Suntory si Agricover.



Prodal '94 estimeaza ca pentru acest an va inregistra o crestere de aproximativ 25%, urmand sa atinga vanzari de 20 milioane de dolari.



"Acestea sunt doar estimari, care se bazeaza pe faptul ca brandurile de anul trecut au crescut si vor mai creste in continuare, dar si pe baza introducerii noilor produse in portofoliul de distributie," a mai spus Mihail.



Pana la sfarsitul anului, compania urmeaza sa lanseze marca de brandy Fancy.



"In aceasta perioada, se poate observa o crestere in limite normale a consumului la bauturile alcoolice, dupa o perioada de scadere, datorata caldurii de pe timpul verii. In rest, pe segmentul mediu, acolo unde suntem noi prezenti, nu cred ca vor mai intra alti jucatori, dar vom asista la o consolidare a pietei, in special datorita cresterii accizelor, care va tria foarte mult in randul companiilor existente, urmand sa lase loc pe piata numai celor puternici," a declarat vicepresedintele Prodal '94.



Soyuzplodimport mai are in portofoliu marcile Limonnaya, Zubrova si Soviet Sparkling Wine, anterior detinute de compania Spirits International NV, inregistrata in Insulele Curacao, din Antilele Olandeze. In urma unor procese, Soyuzplodimport si-a recastigat dreptul de proprietate asupra acestor marci, in majoritatea tarilor unde se gaseau.
claudia.covaci@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO