Companii

Producătorii de medicamente generice: noua taxă clawback este o eroare fiscală

Autor: Ioana David

25.08.2011, 17:33 426

Introducerea contribuţiei pe venituri (taxa clawback) reprezintă o eroare fiscală care va avea un impact major asupra producătorilor locali de medicamente şi pacienţilor români, este de părere Asociaţia Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR).

"Lipsa de coordonare dintre Ministerul Sănătăţii, care aprobă preţuri cu 35% mai mici pentru medicamentele fabricate local faţă de medicamentele inovative şi printre cele mai mici din Europa, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, care decontează la peste 300 de zile medicamentele consumate şi Ministerul de Finanţe, care nu înţelege rolul produselor generice în reducerea costurilor în sănătate, va face ca taxa clawback să lovească din plin în producătorii de medicamente generice şi în special în cei din România", se arată într-un comunicat al instituţiei.

APMGR grupează firme precum Actavis, AC Helcor, Antibiotice, Biofarm, B. Braun, Dr Reddy's, Egis, Gedeon richter, KRKA, Labormed, Sandoz, Sintofarm, Terapia Ranbaxy, Teva, Zentiva.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO