Companii

Producatorul bistritean Carmo-Lact, vanzari de 11 mil. euro

08.11.2009, 23:13 79

Producatorul de lactate si branzeturi Carmo-Lact Prod dinlocalitatea Monor, judetul Bistrita-Nasaud, a anuntat pentru acestan o cifra de afaceri de peste 46,8 mil. lei (aproximativ 11,1 mil.euro), valoare apropiata de rezultatele inregistrate anultrecut.
Compania bistriteana a incheiat exercitiul financiar trecut cuvanzari totale de aproximativ 47,4 mil. lei.
"In estimarile facute pentru acest an am tinut cont de faptul caputerea de cumparare a clientilor nostri este in scadere datoritacrizei financiare. Cresterea dobanzilor, a ratei somajului,comasate cu scaderea veniturilor, sunt doar cativa dintre factoriicare duc la reducerea bugetului alocat chiar si pentru produselealimentare. Cu toate acestea piata pro­duselor alimentare nu estecea mai afectata de criza financiara, fiind totusi o piataatractiva in care con­cu­renta se face tot mai mult simtita", adeclarat Alin Neagos, directorul eco­nomic al companiei Carmo-LactProd. Com­pania produce sub brandurile Fagaras, Monor siTihuta.
"Suntem constienti ca va urma o perioada dificila in care produselelactate se vor comercializa la preturi minime. Micii producatori nuvor face fata concurentei si vor ceda", a mai spus Neagos.
Singurul punct de lucru al companiei Carmo-Lact Prod este inlocalitatea Monor, unde firma detine trei fabrici de lapte.Potrivit reprezentantilor companiei din Bistrita-Nasaud, 32% dinvanzari sunt realizate din contractele cu distribuitorii,supermarketurile sustin 22% din cifra de afaceri a companiei, iarrestul vanzarilor se realizeaza in cadrul diferitelor magazine micide cartier.
"Piata alimentara din Romania este in dezvoltare pe toatesegmentele si inca urmeaza modificari majore. Cu toate ca anul 2009nu a fost unul stralucit, am facut o serie de investitii pentruoptimi-zarea cheltuielilor. In urma­toa­rea perioada vomachizitiona li­ni­ile ne­cesare pentru producerea casca­­valurilorpentru care am finalizat constructia unui fabrici in toamna acestuian", spune directorul econo­mic al companiei Carmo-Lact Prod.
Conducerea companiei a anuntat anul trecut investitii deaproximativ 4 mil. euro pentru construirea si popularea cu animalede rasa a unei ferme, precum si in diversificarea productiei.Carmo-Lact Prod detine o ferma proprie de 150 de capete, destinataproducerii laptelui, principala materie prima utilizata in procesulde productie.
Compania Carmo-Lact Prod este detinuta de Ioan Neagos si CreosteanuEugen-Adrian, cu 50% din actiuni fiecare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO