Companii

Producatorul Borsec si-a triplat castigul, la 6 mil. euro

25.04.2007, 18:58 21

Romaqua Group, cel mai mare producator de apa minerala de pe piata, a realizat anul trecut un profit brut de aproximativ 6 mil. euro, valoare aproape tripla fata de cea inregistrata in 2005, potrivit datelor din Monitorul Oficial.
Grupul cu capital integral romanesc a avut o cifra de afaceri de 71 mil. euro anul trecut, cu peste 45% fata de valoarea din 2005, datorata cresterii vanzarilor pe cele trei segmente pe care activeaza - apa minerala, sucuri si cafea.
Romaqua a investit 10 milioane de euro anul trecut in unitatile de imbuteliere a apei minerale, localizate la Borsec si Stanceni.
Planurile pentru acest an ale producatorului includ contractarea unui credit in valoare de 31 de milioane de euro de la BCR, pentru a finanta constructia unei fabrici de bere la Sebes (judetul Alba), precum si majorarea unei linii de credit, contractata in anul 2005, pana la 3,5 mil. euro. Romaqua ar putea intra pe piata berii anul viitor, cand este programata finalizarea fabricii.
Planul de investitii pe acest an vizeaza si extinderea productiei de sucuri in fabrica de la Busteni. Portofoliul companiei cuprinde, pe langa apele minerale Borsec si Stanceni, sucurile Giusto, Brifcor si Quick Cola, si cafeaua Metropolitan.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO