Companii

Producatorul de mezeluri Agro Company si-a bugetat afaceri de 36 mil. euro

21.05.2007, 22:47 121

Producatorul de preparate din carne Agro Company din Deva estimeaza o cifra de afaceri de 36 mil. euro in acest an, in crestere cu 24% fata de 2006, cand firma hunedoreana a inregistrat vanzari de peste 29 mil.euro, unul dintre principalii factori de crestere a vanzarilor fiind interesul clientilor pentru preparatele traditionale din carne.
"Pe de o parte evolutia pozitiva a indicatorilor financiari in acest an are la baza programele de investitii desfasurate pana in momentul de fata, programe care au avut in vedere cresterea capacitatilor de productie. Pe de alta parte, piata in domeniul nostru de activitate isi modifica treptat cererea, indreptandu-se tot mai mult spre produsele si specialitatile traditionale romanesti.", a declarat pentru ZF Transilvania Aurel Muresan, directorul general al Agro Company.
In 2006 compania a demarat un proiect de investitii prin fonduri SAPARD in valoare de 2,8 mil. euro pentru modernizarea fabricii de mezeluri de la Deva, achizitiile si constructiile prevazute in acest proiect urmand sa fie finalizate in cursul acestui an. Un proiect de investitii asemanator cu cel de la Deva, in valoare de 1,7 mil. euro, a fost inceput in a doua jumatate a anului 2006 pentru dezvoltarea si modernizarea fabricii de mezeluri de la Nojag, judetul Hunedoara.
"Dorim sa finalizam lucrarile la fabrica de mezeluri de la Nojag pana la inceputul anului 2008 si intentionam sa derulam noi investitii pentru modernizarea abatorului din aceasta localitate, astfel incat sa ajungem la o capacitate de 30 de tone de animale sacrificate pe zi", spune Aurel Muresan.
In prezent compania produce intre 35 si 45 de tone de carne si preparate din carne pe zi, insa, potrivit oficialilor Agro Company, in perioada urmatoare se doreste atingerea volumului de 80-100 tone pe zi.
Firma desfasoara activitati de productie si comercializare a produselor din carne, salamuri crude si uscate, sunca, parizer, afumaturi, produse de post, produse traditionale romanesti, pateuri. Comercializarea produselor se face prin intermediul propriilor magazine din Deva, Simeria, Brad, Hateg, Hunedoara, Beclean, Certej, dar si prin intermediul retelelor de distributie din Transilvania. Compania detine 14 puncte de lucru in marile orase.
"Pentru viitor compania noastra intentioneaza sa demareze un program de extindere si crestere a vanzarilor, strategiile noastre incluzand incheierea de contracte cu marile lanturi de magazine de tip cash&carry si prin deschiderea de noi puncte de lucru", a mai spus Aurel Muresan.
Agro Company a fost infintata in 1992, cu obiect principal de activitate productia si prelucrarea carnii. Capitalul social in momentul de fata este de 0,57 mil. euro, principalul actionar al companiei fiind Gergely P. Vilhem, cu o participatie de 99,99%.
Numarul de angajati ai Agro Company ajunge in prezent la 791 de persoane, principalii competitori ai firmei fiind Aldis Calarasi, Tabco Campofrio Tulcea, Unicarm Satu Mare, Elite Cugir, Kosarom Pascani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO