Companii

Producatorul mezelurilor Matache Macelaru': Vom continua sa ne promovam brandurile

26.01.2009, 18:22 87

Producatorul de mezeluri Principal Company, care a rulat anul trecut afaceri de 33 de milioane de euro, estimeaza pentru anul acesta o diminuare a ritmului de crestere al vanzarilor realizate de brandul Matache Macelaru', ca urmare a schimbarii preferintelor de consum de la produse premium catre cele situate pe segmentele mediu si economic.

"In ultimele sase luni ale lui 2008 am vandut cu 140% mai mult decat in aceleasi luni ale lui 2007. Tinand cont ca Matache Macelaru' este un brand tanar, ne-am propus pentru 2009 o crestere a vanzarilor de aproximativ 50%, desi contextul economic este nefavorabil", a declarat Radu Dumitrescu, brand manager al Principal Company.
In 2008, vanzarile produselor Matache Macelaru' au reprezentat 52% din totalul vanzarilor inregistrate de Principal Company, adica peste 16 milioane de euro, cu un milion de euro mai mult decat cifra de afaceri a companiei din 2006.
Principal Company a finalizat anul trecut cu o cifra de afaceri de 33 milioane de euro, in crestere cu 74% fata de 2007, dar sub estimarile initiale ale companiei, care vizau pentru 2008 dublarea afacerilor, la 40 de milioane de euro.
"Pentru 2009 lucram la mai multe scenarii, fiecare dintre ele luand in calcul cresteri pe toate brandurile. Promovarea este o "afacere" pe termen lung si chiar daca va fi nevoie sa revizuim anumite planuri, vom continua sa ne promovam brandurile", a afirmat brand managerul companiei, fara a spune exact care va fi suma alocata anul acesta promovarii.
Potrivit reprezentantului Principal Company, in 2009 se vor continua investitiile in modernizarea si cresterea capacitatii fabricii de mezeluri crud-uscate de la Salonta si cele destinate sporirii capacitatii de ambalare, existand insa posibilitatea ca termenul de finalizare al acestora sa se prelungeasca.
"Intentionam sa lansam noi produse anul acesta pe toate cele trei game pe care le detinem (n.red. - Salonta, Matache Macelaru' si Principal) si pe toate categoriile de produse aflate in portofoliul acestora", sustine Dumitrescu.
Principal Company detine doua unitati de productie pe plan local, fabrica de mezeluri crud-uscate Salonta, in judetul Bihor si fabrica de mezeluri fiert-afumate Principal, in comuna Filipestii de Padure, judetul Prahova.
Compania este controlata de Signus Establishment, inregistrata in Lichtenstein, si de oamenii de afaceri Ion Dobronauteanu, Emanuel Dobronauteanu si George Ivanescu, actionari ai producatorului de vinuri Murfatlar, potrivit informatiilor Registrului Comertului.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO