Companii

Producatorul vopselei Caparol vede o crestere de 5-10%

15.04.2010, 23:08 186

Producatorul de lacuri si vopsele Daw Benta din Mures din grupulDaw&Caparol mizeaza in acest an pe o crestere a cifrei deafaceri cuprinsa intre 5-10%, insa reprezentantii companiei nuexclud si o eventuala stagnare a vanzarilor fata de 2009 lavaloarea de circa 79 mil. lei (18,8 mil. euro).

In 2008 veniturile companiei din Mures au ajuns la peste 92 mil.lei (circa 24 mil. euro), rezultatele fiind in crestere cu 23% fatade anul anterior.

"Scenariul nostru optimist prevede o crestere a vanzarilor cupana la 10% fata de 2009, insa nu excludem varianta stagnariiafacerilor la nivelul anului trecut. La fel ca pentru totijucatorii din piata materialelor de constructii, planurile nu potfi foarte optimiste pe termen scurt datorita problemelor financiaredramatice pe alocuri din domeniu", a declarat Remus Aurel Benta,directorul general al companiei Daw Benta Romania.

Potrivit reprezentantilor companiei din Mures, piatamaterialelor de constructii este in continuare afectata de crizafinanciara.

"Tinand cont de contextul economic din Romania, asteptarilenoastre in ceea ce priveste piata de lacuri si vopsele raman incontinuare rezervate", a spus directorul general al companiei.

Compania produce diferite tipuri de vopsele, materialedecorative, tapete, lacuri si tencuieli, sisteme de termoizolatie,vopsele pentru copii si vopsele pentru pictura, scule pentrufinisaje in constructii, cele mai noi produse aparute pe piatafiind diverse articole din gama vopselelor lavabile si atencuielilor structurate.

In 2009 cele mai importante cresteri ale vanzarilor Daw Benta aufost inregistrate pe segmentul magazinelor do-it-yourself, companiaimplementand anul trecut un nou concept de prezentare a produselorproprii la raft in 26 de locatii a magazinelor Praktiker dinRomania si in noua locatii in Bulgaria. Compania din Murescomercializeaza lacuri si vopsele sub brandurile Caparol siAlpina.

Numarul de angajati ai companiei muresene era anul trecut de 247de persoane, fata de 237 de salariati la finalul anului 2008. DawBenta este actionar majoritar al companiilor Daw Benta Mol dinRepublica Moldova si Daw Benta Bulgaria.

Daw Benta Romania a fost infiintata in anul 2001 cu actionariatroman grupul de firme Benta din Targu-Mures si actionariat germangrupul Daw & Caparol din Germania, principalul domeniu deactivitate al companiei fiind fabricarea de vopsele si lacuri.

Daw Benta detinea anul trecut o retea de 31 de magazine la nivelnational. Principalii competitori ai companiei pe piata de lacurisi vopsele sunt Köber Piatra-Neamt, Policolor Bucuresti, düfaDeutek, Atlas Corporation sau Fabryo Corporation.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO