Companii

Professional: Suntem in discutii cu o firma straina pentru o achizitie

26.09.2007, 13:58 45

Compania de recrutare Professional, numarul trei din piata dupa cifra de afaceri, se afla in negocieri cu o firma din strainatate in vederea achizitionarii acesteia.
"Luam in calcul atat deschiderea de birouri proprii, cat si achizitia unor firme locale deja existente, fie in tara, fie in strainatate. Momentan ne concentram pe pietele din afara tarii, unde suntem in discutii cu o firma locala in vederea achizitionarii acesteia, deoarece consideram ca acoperim suficient de bine piata romaneasca prin birourile locale", spune Cristina Pasat, general manager si actionar majoritar al Professional. Ea nu a dorit sa ofere informatii despre compania cu care poarta negocieri.
Firma de recrutare este singura cu capital integral romanesc din top cinci firme din piata, cu afaceri de 4,2 mil. euro la nivelul anului trecut. De asemenea, compania, care are noua birouri regionale in Romania, este deja prezenta pe pietele straine, cu cate un birou la Belgrad, Sofia si Chisinau.
"Prin deschiderea unui birou propriu, penetrarea unei piete se face mai lent decat in cazul unei achizitii. Nu putem estima cand va fi finalizata tranzactia si nici care va fi finalul acesteia", afirma general managerul Professional, care adauga faptul ca firmele pe care le targeteaza Professional pentru achizitii au in general dimensiuni medii.
In acelasi timp, pe langa planurile de achizitii, Professional intentioneaza sa deschida in acest an un birou la Skopje (Macedonia), iar anul viitor unul la Tirana (Albania).
"Pietele externe au nivele extrem de diferite de dezvoltare si, ca urmare, si firmele disponibile pe aceste piete sunt extrem de diferite. Este practic imposibil sa aplicam aceeasi strategie in fiecare tara", explica Pasat.
Agentia de Servicii Professional are trei linii de business: recrutare si selectie, leasing de personal, training si dezvoltare organizationala. Compania fost infiintata in 1995 si a avut anul trecut afaceri de 4,2 mil. euro, in crestere cu 7% fata de 2005.
Are 65 de angajati permanenti in Romania si aproximativ 2.500 - 3.000 de angajati in leasing in mod constant. Compania are trei birouri regionale, in Bulgaria, Serbia si Republica Moldova, unde mai lucreaza 11 angajati.
Cei mai mari jucatori de pe piata locala de recrutare sunt Adecco, Lugera&Makler, Professional, Aims si Manpower, care au cumulat anul trecut afaceri de 35 de milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO