Companii

Profi îşi măreşte reţeaua de unităţi la 236 de magazine

Profi îşi măreşte reţeaua de unităţi la 236 de...

Autor: Ana Maria Petcana

30.07.2014, 12:51 231

Magazinul din Baraolt, cu o suprafaţă totală de 548 metri pătraţi, a fost construit în numai 30 de zile, pe acelaşi sistem constructiv ca şi magazinul modular din Sighişoara, şi este a cincea unitate Profi din Covasna.

"Experienţa acumulată cu magazinele din Sighişoara şi Baraolt ne-a permis să îmbunătăţim considerabil tehnologia astfel încât să mărim şi mai mult viteza de construcţie şi totodată să reducem costul de producţie", a declarat Pawel Musial, director general Profi Rom Food.

Joi, Profi va deschide un magazin la Şomcuta Mare, care va funcţiona la parterul unei clădiri comerciale. Unitatea va avea o suprafaţă totală de 505 metri pătraţi şi reprezintă a şasea unitate Profi din Maramureş.

Reţeaua de supermarketuri şi-a dublat profitul net anul trecut, de la 13,1 milioane lei în 2012 la 26,8 milioane lei (6 milioane euro), în timp ce cifra de afaceri a crescut cu 26%, la 1,45 miliarde lei (330 milioane euro). Retailerul a deschis 63 de magazine în 2013 şi şi-a propus să menţină ritmul de inaugurări şi în acest an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO