Companii

Promovata, PCC Sterom va avea vanzari de 150 mil. $

19.11.2001, 00:00 34



Conducerea companiei americane Precision Castparts Corp. (PCC) a decis ca sucursala din Romania, PCC Sterom Campina, sa devina centrul de productie in Europa al companiei, determinand astfel cresterea cifrei de afaceri a societatii din Campina de la 20 la 150 de milioane de dolari la sfarsitul anului 2003, informeaza un comunicat al PCC.

In urma deciziei companiei americane, in cadrul societatii de la Campina isi va desfasura activitatea PCC - European Manufacturing Center (EMC).

"PCC a decis sa aduca in Romania liniile de productie de la nu mai putin de 15 companii din cadrul PCC Flow Technology", a declarat Tudor Constantin, Vice President Project Development in cadrul PCC EMC.

Potrivit estimarilor oficialilor companiei, transferul liniilor tehnologice de procesare a metalelor de la fabricile PCC Flow Tech din Scotia, Italia, Olanda, Elvetia, SUA si Canada va dura aproximativ 16-18 luni.

"Cand toate aceste linii de productie vor fi instalate si vor functiona la capacitate maxima, productia PCC EMC va creste la aproape 150 milioane de dolari pe an, urmand ca pe parcursul urmatorilor trei ani sa fie create 2.000 de noi locuri de munca la PCC EMC, de la cele 750 existente in prezent", se mentioneaza in comunicat.

Potrivit conducerii PCC, decizia de a face mai pregnanta prezenta sa in Romania sau de a urmari noi achizitii in Mexic si India a durat mai mult de doi ani de zile, iar unul dintre factorii care au determinat compania americana sa-si amplifice prezenta in Romania a fost performanta deosebita a societatii din Campina de a administra o linie de productie a vanelor Reiss, care a devenit functionala cu patru luni in urma, productia fiind destinata momentan clientilor din Marea Britanie.

Transferul liniilor de productie ale PCC din Europa la Campina va determina diversificarea portofoliului de afaceri al PCC EMC. In prezent, PCC Sterom produce echipamente si utilaje pentru industria petroliera.

"Pentru a putea face fata cerintelor ce vor aparea in urma dezvoltarii domeniilor de activitate, compania va investi intr-o noua turnatorie, care va fi va fi pusa in functiune anul viitor si va fi dotata cu tehnologie ultramoderna", se mai arata in comunicatul PCC. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO