Companii

Proprietarul retelei Ethos: Am vandut magazinele si intr-o luna speram sa ne platim datoriile catre furnizori

Proprietarul retelei Ethos: Am vandut magazinele si intr-o luna speram sa ne platim datoriile catre furnizori
04.03.2010, 00:00 1384

O parte din lichiditatile obtinute din aceasta tranzactie vastinge datoriile operatorului catre furnizori acumulate in ultimeleluni, sustine Ion Soloman, proprietarul Ethos.

"Vismonto Trading a preluat spatiile magazinelor Ethos,stocurile de marfa si angajatii retelei, nu si datoriile acumulatede operatorul unitatilor, compania Ivet Logistic. Noi ramanemproprietari ai Ivet Logistic si in urmatoarea luna incercam saplatim furnizorilor datoriile acumulate, de circa un milion delei", a declarat Soloman.

Compania elena va transforma in outlet-uri de haine 6 din cele18 unitati Ethos preluate si va opera in continuare restul de 12supermarketuri.

Reprezentantii Vismonto Trading nu au putut fi contactati pentrucomentarii, compania nefiind inregistrata la RegistrulComertului.

Soloman nu a dezvaluit valoarea tranzactiei, insa a mentionat caaceasta este "de ordinul milioanelor de euro".

La inceputul acestei saptamani revista Business Magazin a scrisdespre vanzarea magazinelor Ethos, insa la acea data Ion Soloman nua dorit sa ofere date despre cumparator. Ethos, unul dintre celemai mari lanturi de supermarketuri din Capitala, era o afacere defamilie detinuta de Ion Soloman si sotia sa, care in 2008 arealizat vanzari de 33 mil. euro.

Aproape toate retelele mari de magazine cu actionariat romanescs-au confruntat in ultimul an cu probleme serioase de lichiditatidin cauza declinului consumului si a imposibilitatii de a accesanoi credite bancare. Companiile Pic din Pitesti, Trident din Sibiusi Spar Arad, care in 2008 erau cei mai mari operatori romani desupermarketuri si hipermarketuri de pe piata, sunt acum ininsolventa si cauta cumparatori pentru o parte din active ca saevite intrarea in faliment.

"2009 a fost un an cumplit de greu din cauza problemelor dinpiata. Voi investi banii din vanzarea magazinelor intr-un noubusiness, insa mai tarziu", a mai spus Soloman.

La finele anului trecut, proprietarul Ethos si-a transferatsupermarketurile pe o firma nou infiintata, Ivet Logistic, lucrucare insa nu a adus modificari in actionariatul retailerului.

Intre timp, fostul operator al retelei - compania Ivet Comprod -asaltat de creditori, a intrat in insolventa, fiind inregistrate inacelasi timp mai multe cereri de deschidere a proceduriiinsolventei si pentru Ivet Logistic la Tribunalul Bucuresti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO