Companii

Qatar Airways desemnată compania aeriană cu cea mai bună clasă business din lume

Qatar Airways desemnată compania aeriană cu cea mai...

Autor: Mirabela Tiron

17.07.2014, 12:13 527

Qatar Airways a fost desemnată compania aeriană cu cea mai bună clasă business din lume (World’s Best Business Class) pentru a doua oară consecutiv şi cea mai bună linie aeriană din Orientul Mijlociu pentru a opta oară consecutiv în cadrul SkyTrax World Airline Awards 2014 (Premiile Mondiale Anuale Skytrax pentru Liniile Aeriene), care s-a organizat la Salonul Aeronautic de la Le Bourget, Franţa.

Compania s-a clasat pe locul doi la categoria Linia Aeriană a Anului. Skytrax este recunoscut la nivel mondial ca fiind singurul monitor global independent din industria aviatică. Rezultatele Premiilor Mondiale pentru Liniile Aeriene din 2014 sunt stabilite în baza sondajelor efectuate pe milioane de pasageri din 160 ţări diferite.

„Ne străduim să stabilim cele mai înalte standarde în industria aeriană globală, iar flota noastră tânără ne ajută să oferim cel mai bun serviciu aerian de cinci stele”, a spus Akbar Al Baker, directorul executiv al Qatar Airways.

Qatar Airways, linia aeriană naţională a Ssatului Qatar, operează o flotă de 134 aeronave către 144 destinaţii din Europa, Orientul Mijlociu, Africa, Asia Pacific, America de Nord şi America de Sud.

În timpul Salonului Aeronautic de la Dubai din 2013, linia aeriană a comandat peste 60 aeronave (Boeing 777x şi Airbus A330 Freighters), în total având 300 de avioane comandate ce valorează 50 de miliarde de dolari.

În octombrie anul trecut, Qatar Airways s-a alăturat Oneworld Alliance, devenind primul transportator din Golf care a aderat la o alianţă globală a liniilor aeriene, ceea ce oferă pasagerilor acces la aproape 1.000 aeroporturi din peste 150 ţări, cu 14.250 plecări zilnice.

Compania aeriană Qatar Airways are zboruri directe din Bucureşti spre Doha (Qatar).

.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO