Companii

Radu Timiş, în negocieri pentru achiziţia brandului Matache Măcelaru

Radu Timiş, în negocieri pentru achiziţia brandului Matache Măcelaru

Autor: Dana Ciriperu

07.10.2011, 17:39 1253

Radu Timiş, acţionarul producatorului de mezeluri CrisTim şi unul dintre cei mai cunoscuţi antreprenori români, se află în discuţii avansate pentru preluarea brandului de mezeluri Matache Măcelaru, un nume cunoscut în industrie, care a fost dezvoltat de acţionarii producătorului de vinuri Murfatlar.

Timiş ar urma să cumpere doar brandul de mezeluri, potrivit unor surse din piaţă, fabricile din judeţele Prahova şi Bihor nefiind implicate în această tranzacţie.

Contactat de ZF Radu Timiş a spus că deocamdată nu poate furniza nicio informaţie.

Matache Măcelaru a fost în perioada 2008-2010 unul dintre cele mai vizibile branduri din industria mezelurilor, după ce acţionarii au investit puternic în promovare. În 2010 însă, Principal Company - firma care deţinea mărcile Matache Măcelaru şi Salonta - a intrat în insolvenţă având de restituit datorii de 70 mil. lei, potrivit unor informaţii anterioare ale companiei. Astfel, acţionarii (fraţii Dobronăuţeanu) au decis ca la fabrica din Prahova să înceapă şi producţia de băuturi alcoolice, în timp ce la Salonta (Bihor) o parte dintre active au fost închiriate, în timp ce mezelurile produse se vindeau în august "doar la poarta fabricii" fără să existe o activitate de marketing care să le susţină.

În cazul în care deal-ul se va parafa, CrisTim, unul dintre cei mai mari producători locali de mezeluri, se va afla la prima tranzacţie importantă, în condiţiile în care de la înfiinţare familia Timiş a preferat să crească fără achiziţii şi să investească în extinderea fabricii din Filipeştii de Pădure (judeţul Prahova). Reprezentanţii Murfatlar nu au putut fi contactaţi pentru a comenta informaţia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO