Companii

Ramada Plaza , grad de ocupare de 48% la sase luni

13.10.2008, 19:21 47

Hotelul de patru stele Ramada Plaza din nordul Capitalei, aflat in proprietatea omului de afaceri Gabriel Popoviciu, a inregistrat la sase luni de la deschidere un grad de ocupare de 48%.

"Ca urmare a reducerii bugetelor unor companii care pana in prezent isi cazau clientii in hoteluri de cinci stele, ni s-au deschis noi oportunitati de afaceri", a spus Daniel Ben Yehuda, directorul general al Ramada Plaza Bucharest, care a precizat ca gradul de ocupare inregistrat este unul bun, avand in vedere ca hotelul este deschis de sase luni, iar perioada include si lunile de vara. Cele 18.000 de persoane cazate la Ramada Plaza in primele sase luni de la deschidere sunt in proportie de 24% romani, 20% germani, 17% englezi si circa 19% italieni.
"Am revizuit putin strategia noastra pe parcursul verii punand accent mai mare pe piata romaneasca", a spus Elene Mesina, marketing and sales manager al Ramada Plaza.
Potrivit unor declaratii anterioare ale reprezentantilor companiei, bugetul pentru Ramada Plaza a fost ajustat de la o cifra de afaceri de 5 mil. euro estimata initial, la 3,5 mil. euro, ca urmare a crizei mondiale.
Ramada Plaza este fostul hotel Turist si a necesitat o investitie de 15 milioane de euro. Ramada Plaza Romania are 300 camere, si impreuna cu hotelul Best Western, aflat tot in proprietatea companiei Parc, a inregistrat o cifra de afaceri de 7,5 milioane de euro in primele opt luni ale anului. Hotelul Best Western Parc va intra de anul viitor tot sub umbrela Ramada.
In Romania, brandul Ramada este reprezentat de compania Trend Hospitality Consulting & Management, care a afiliat pana acum sase hoteluri sub acest brand pe piata locala, trei in Capitala si cate unul in Brasov, Sibiu si Iasi.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO