Companii

Raportul de consultanta pentru privatizarea SNR este gata

22.08.2000, 00:00 46



Consultantul pentru privatizarea SN Radiocomunicatii (SNR), ABN Amro Corporate Finance, a definitivat documentatia privind acest proces si urmeaza ca, in urmatoarea perioada, sa fie emisa hotararea de Guvern care aproba strategia si termenele de vanzare a actiunilor societatii, a declarat ieri agentiei Mediafax Dan Cristian Georgescu, presedintele SNR.

Anuntul privind scoaterea la vanzare a societatii va fi publicat in curand in presa interna si internationala, precum si pe internet, a mentionat Georgescu.

Privatizarea operatorului national de radiocomunicatii este prevazuta sa se finalizeze in octombrie-noiembrie 2000, iar Agentia Nationala pentru Comunicatii si Informatica mizeaza pe atragerea unor importante companii din domeniu.

Compania are nevoie de investitii de peste 100 milioane de dolari in urmatorii doi-trei ani, iar potentialii cumparatori ar trebui sa fie investitori orientati spre telecomunicatii, cu forta atat financiara, cat si tehnica in domeniu, a declarat la sfarsitul saptamanii trecute Christine Moore, directorul ABN Amro Corporate Finance Romania.

In plus, ar fi de dorit ca investitorul sa fie si "bun la marketing", pentru ca pana acum SNR, care asigura transmisia pentru posturile publice de televiziune si radio, nu a avut practic nevoie de marketing, spune Christine Moore.

Valoarea companiei vine mai ales din infrastructura si potentialul pentru telecomunicatii, sector in care, pe piata internationala, se inregistreaza cresteri spectaculoase, iar perspectiva liberalizarii acestui secotr la inceputul anului 2003 face ca SNR sa fie foarte atractiva, considera directorul firmei de consultanta.

Ea a refuzat sa precizeze care ar fi valoarea companiei potrivit evaluarilor consultantului, dar a spus ca a fost deja exprimat interesul din partea unor companii europene si americane. Licenta de transmisie pentru tv si radio va fi pastrata si dupa privatizare.

Documentatia furnizata de consultant include un raport de evaluare a societatii si propune o strategie de vanzare a actiunilor. La acestea se adauga analize ale pietei de radio-tv si telecomunicatii, precum si ale preturilor si regimului preturilor in acest sector, a spus Dan Cristian Georgescu.

Contractul de consultanta cu compania ABN Amro Corporate Finance a fost semnat la inceputul lunii mai, dupa o selectie care a durat circa trei luni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO