Companii

Răspunderea civilă a aeroporturilor din Bucureşti, asigurată pentru suma de 800 milioane de euro

Răspunderea civilă a aeroporturilor din Bucureşti,...

Autor: Adrian Dumitrache

17.10.2014, 17:24 137

"Poliţele vor acoperi toate răspunderile derivate din totalitatea activităţilor desfăşurate de Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti, punctele de lucru Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti şi Aeroportul Internaţional Aurel Vlaicu Băneasa Bucureşti. Se vor asigura şi operaţiunile/activităţile de aviaţie şi conexe aviaţiei desfăşurate/efectuate de personalul Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti, inclusiv în spaţiile închiriate/deţinute de alte persoane juridice/operatori", se precizează în caietul de sarcini.

Pentru Aeroportul Henri Coandă Bucureşti, cel mai mare din România, limita de răspundere pe eveniment combinată (daune materiale, vătămări corporale şi ofensă personală) se ridică la 600 milioane de euro, în timp ce Aeroportul Aurel Vlaicu Băneasa are o sumă asigurată de 200 milioane de euro.

În prezent, răspunderea civilă faţă de terţi a celor două aeroporturi este asigurată de Astra pentru o primă de 229.000 euro.

În 2013, Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti a înregistrat 86.730 de mişcări de aeronave (aterizări/decolări). În cazul Aeroportului Internaţional Aurel Vlaicu Băneasa Bucureşti, acest indicator s-a situat la 9.254. În 2012, afacerile Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti au atins 555,52 milioane de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO