Retail&Agrobusiness

HORA: Restaurantele funcţionează, în prezent, cu încasări de doar 40%, iar odată cu venirea sezonului rece, activitatea lor s-ar putea diminua şi mai mult

HORA: Restaurantele funcţionează, în prezent, cu...

Autor: Alexandra Matei

19.08.2020, 15:40 254

​Industria de restaurante, una dintre cele mai afectate de pandemia de Covid-19, care funcţionează astăzi doar cu terasele şi cu operaţiunile de livrare la domiciliu, înregistrează scăderi de vânzări de 60% faţă de 2019.

„România este singura ţară din Europa în care restaurantele nu sunt deschise în interior, cu toate că alte ţări care au avut un număr mult mai mare de infectări, precum Spania, Germania sau Italia, şi-au reluat activitatea din industria HoReCa, respectând regulile de distanţare şi igienă.”, spune Daniel Mischie, preşedintele Organizaţiei Patronale a Hotelurilor şi Restaurantelor din România (HORA), în cadrul unei conferinţe de presă despre industria ospitalităţii.

Reprezentanţii industriei sunt de părere că Guvernul nu poate rezolva criza sanitară prin închiderea HoReCa şi cer acestuia permisiunea de a-şi desfăşura activitatea, respectând normele corespunzătoare.

În plus, spune preşedintele HORA, deschiderea restaurantelor în interior nu reprezintă un pericol pentru clienţi, având în vedere că la două săptămâni de la deschiderea teraselor nu a existat niciun impact asupra evoluţiei COVID-19.

“Restaurantele funcţionează, în prezent, cu încasări de doar 40%, iar odată cu venirea sezonului rece, activitatea lor s-ar putea diminua şi mai mult.”

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO