Întrebare fără răspuns: România are cel mai ieftin lapte crud din UE, dar plăteşte la raft pentru o sticlă de lapte aproape cât un neamţ

Secțiune susținută de Medlife Logo

12 dec 2017 Autor: Roana Rotaru

Mihai Petcu, Agroindustriala Pantelimon: „Laptele ajunge la 4,8 lei la raft pentru că se fac tot felul de sofisticări, îl ambalează în diferite feluri, fac reclame şi adaugă... Dacă ţine, ţine!“

România are cel mai ieftin lapte crud din UE, de 1,37 lei pe litru la poarta fermei în octombrie 2017, potrivit datelor Comisiei Europene, dar cu toate acestea românii plătesc la raft pentru un litru de lapte de 1,5% grăsime aproape cât un neamţ, care are un salariu de patru ori mai mare decât românul.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 12.12.2017

*MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unui business sănătos. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Companii!

 
Cuvinte cheie:
lapte
, plati
, ieftin
, neamt
, romania
, uniunea europeana
, sticla
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide