Retail&Agrobusiness

Ioan Popa, Transavia: Am făcut investiţii de 25 mil. € în fabrici doar din fonduri proprii. Nu am luat bani de la stat sau de la bănci

Ioan Popa

Ioan Popa

Autor: Mădălina Panaete

23.06.2016, 00:07 1239

Grupul Transavia are peste 1.600 de angajaţi, iar anul acesta şi-a bugetat afaceri de 150 mil. euro.

Grupul Transavia, cel mai mare producător de carne de pasăre din România, produce şi pre­lucrează carnea în sistem in­tegrat, având ferme de creş­tere a păsărilor, abatoare, o fabrică de nu­treţuri şi o fabrică de procesare a cărnii.

Ioan Popa, antreprenorul care a pus bazele producătorului Transavia din Alba în urmă cu 25 de ani, spune că statul nu ajută în niciun fel companiile româneşti care investesc în fabricile pe care le au şi nu trimit profiturile la companiile-mamă, aşa cum se întâmplă în cazul unor multinaţionale.

„Multinaţionalele îşi duc profiturile în ţările lor şi noi rămânem cu iobăgia. Şi statul ro­mân acordă ajutor de stat companiilor care îl păcălesc. Eu nu ştiu vreo companie antreprenorială din Alba care să fi luat ajutor de stat. Şi eu am făcut investiţii de 25 mil. euro din banii mei anul trecut, nu am luat niciun leu credit, nu mi-a dat statul niciun ban, nu am luat fonduri europene pentru că socie­ta­tea e prea mare. Aşa ajută statul companiile care îşi plătesc taxe“, a spus Ioan Popa, pro­prie­tarul grupului de firme Transavia, din care fac parte compania cu acelaşi nume şi Avicola Braşov.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO