Se vede creşterea consumului. Grupul suedez Tetra Pak şi-a majorat cu 9% businessul din România

Secțiune susținută de Medlife Logo

1 mai 2018 Autor: Mădălina Panaete

Francesco Faella conduce, din Belgrad, operaţiunile Tetra Pak din 14 pieţe, cele mai mari fiind Serbia, Grecia, Croaţia şi România

Tetra Pak România, filiala locală a grupului suedez Tetra Pak, lider mondial în soluţii de procesare şi ambalare a produselor alimentare, a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 153,7 milioane de lei (33 mil. euro), mai mare cu 9% faţă de anul precedent. Astfel, majorarea consumului cu peste 10% anul trecut se vede şi în businessul unuia dintre cei mai mari furnizori de ambalaje de pe plan local, cu clienţi preponderent din industria lactatelor şi a băuturilor.
 
Grupul suedez Tetra Pak nu are o fabrică în România, cea mai mare parte din ambalajele destinate producătorilor locali cu care Tetra Pak colaborează venind din unitatea de la Gornji Milanovac din Serbia, conform celor mai recente date. Pe lângă ambalaje, Tetra Pak mai furnizează şi echipamente de procesare, distribuţie, dar şi maşini de ambalat. În România, compania avea anul trecut în medie 36 de salariaţi. Profitul companiei s-a situat anul trecut la circa 4,3 milioane de lei, cu 47% mai mare decât rezultatul din anul anterior. Astfel, marja de profit a companiei s-a situat la sub 3%, conform calculelor ZF.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 01.05.2018

*MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unui business sănătos. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Companii!

 
Cuvinte cheie:
crestere
, romania
, grup
, business
, suedez
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide