Retail&Agrobusiness

Sun Plaza: demarăm procedurile legale pentru recuperarea datoriilor înregistrate de Mobexpert

Sun Plaza: demarăm procedurile legale pentru recuperarea...

Autor: Ioana David

04.07.2012, 19:19 793

Sun Plaza ia calea legală pentru recuperarea datoriilor înregistrate de grupul Mobexpert, au anunţat astăzi reprezentanţii centrului comercial, după ce Mobexpert a anunţat că închide de luni magazinul pe care îl avea în centrul comercial. 

“Am fost alături de partenerul nostru comercial încă de la deschiderea din februarie 2010, adaptând condiţiile contractuale noilor condiţii de piaţă. Chiar şi în ultimele luni am înţeles situaţia dificilă în care se află grupul Mobexpert şi am încercat să le oferim asistenţă din mai multe puncte de vedere, atât cu privire la adaptarea politicii comerciale la realităţile curente ale pieţei, cât şi la nivel financiar, prin susţinerea desfăşurării activităţii acestui retailer, cu o datorie foarte mare către noi” a spus Michael Richard, general manager al EMCT Romania, compania care administrează Sun Plaza.

Magazinul din Berceni este primul pe care de talie mare pe care Mobexpert a decis să-l închidă. Potrivit datelor furnizate de Dan Şucu vânzările magazinului

din Berceni au fost la 60% din nivelul aşteptat şi că deschiderea a luat de fapt din clienţii altor magazine ale grupului.

"Asistăm cu toţii, consternaţi, la disputa publică între Preşedinţie şi Guvern.Acest fel de a trata puncte de vedere diferite nu este specific, din fericire, şi oamenilor de afaceri. Atunci când nu reuşim să ajungem la o înţelegere, apelăm la un arbitru şi aplicăm decizia acestuia. În ceea ce priveşte datele financiare pentru magazinul Mobexpert din Berceni, regret că am fost nevoiţi să luăm decizia de a închide, după doi ani în care am finanţat activitatea. Performanţa nu s-a ridicat niciodată la nivelul exigenţelor şi nu există perspectiva unei situaţii viitoare mai bune. Vom folosi astfel resursele Grupului Mobexpert pentru a dezvolta alte proiecte", a spus Dan Şucu, preşedintele Mobexpert.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO