Retail&Agrobusiness

Veşti bune pentru fermieri: Guvernul aprobă fonduri pentru agricultorii care au avut de suferit de pe urma secetei de anul trecut

Veşti bune pentru fermieri: Guvernul aprobă fonduri...

Autor: Mediafax

31.05.2023, 17:40 5032

Guvernul aprobă, în şedinţa de miercuri, fonduri pentru fermierii care au avut de suferit de pe urma secetei de anul trecut.

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat, înainte de şedinţa Guvernului, că Executivul va analiză şi aproba o decizie în ceea ce priveşte asigurarea fondurilor pentru fermierii care au avut de suferit de pe urma secetei pedologice de anul trecut.

Suma totală prevăzută în document este de 300 de milioane de lei.

„De asemenea, analizăm măsurile la nivelul Ministerului Energiei şi Ministerului Economiei pe care le vom lua pentru asigurarea unor scheme de ajutor pentru marii consumatori. Din analizele pe care le-am primit de la Institutul Naţional de Statistică a rezultat nevoia de a sprijini industria. Industria, din păcate, a avut un trend descrescător, desigur, au fost şi consecinţele a ceea ce a însemnat criza energetică şi în această criză a lanţurilor de aprovizionare cred că, prin aceste măsuri, putem să revenim pe o speranţă prin care industria românească să reintre pe un trend crescător”, a afirmat prim-ministrul.

În plus, se va aproba, probabil joi, o ordonanţă de urgenţă cu lista spitalelor care beneficiază de finanţare prin Banca Europeană de Investiţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO