Retail&Agrobusiness

ZF „CEI MAI MARI JUCĂTORI DIN ECONOMIE” 2023. Radu Timiş Jr, CEO al CrisTim: Vom mai angaja 200 de oameni şi în acest an ajungem la 2700 de angajaţi şi 230 de milioane de euro cifră de afaceri

ZF „CEI MAI MARI JUCĂTORI DIN ECONOMIE” 2023. Radu...

Autor: Mirabela Tiron

21.06.2023, 13:26 762

Radu Timiş Jr, CEO al  producătorului de mezeluri CrisTim, spune că în acest an compania va mai angaja 200  de oameni şi va ajunge la 2.700 de salariaţi şi estimează afaceri de 230 de milioane de euro până la final de an.

"Suntem pe o creştere cu două cifre, consumul scade, dar la noi este vorba de un mix de strategie care ne permite această creştere. Vom ajunge la 2700 de oameni şi 230 de milioane de euro, vom mai angaja încă 200 de oameni", a declarat el în cadrul conferinţei ZF "Cei  mai mari jucători din economie 2023. Cum distribuim dezvoltarea economică la nivel regional?"

El a mai spus că pentru fabrică aduce oameni de până la 100 km distanţă, însă compania s-a poziţionat bine, are platformele de producţie în Prahova, judeţ care este bine conectat bine ca infrastructură şi logistică.

"O mare parte a platformelor logistice ale retailerilor sunt poziţionate aici. De ce am investit într-un oraş mic, în Filipeştii de Pădure din judeţul Prahova? Pentru că în anul 2000 Guvernarea de atunci avea un program de subvenţionare cu o serie de facilităţi fiscale pentru a atrage investitori în acele zone. Când am pornit prima fabrică în anul 2000 aveam garantată facilitatea de a fi scutiţi pe impozitul pe profit reinvestit pe 10 ani de zile, ceea ce ne -a atras în această zonă. Am intuit în acelaşi timp o dezvoltare accelerată a Capitalei şi am realizat că pe termen lung va trebui să mergem într-o zonă unde să găsim forţă de muncă. Oferim beneficii extrasalariale angajaţilor, ne permitem să susţinem angajaţii cu multe alte lucruri, le oferim împrumuturi, toti angajaţii au asigurări de sănătate, ne implicăm personal pentru  a asigura un devotament mai ridicat al oamenilor noştri".

El a mai spus că rolul fiecărei companii ar trebui să fie şi să investească în educaţie. "Sunt companii care nu investesc în parteneriate, noi avem 60 de liceeni care sunt în sistem de  învăţământ dual.  România merge pe o programă de educaţie învechită, trebuie să realizăm că astăzi educaţia e o problemă mai  mare ca infrastructura.  Roâmânia a pierdut cel mai mult în ultimii 15 ani forţă de muncă cu putere de muncă fizică, întrebarea este cu cine vom lucra în următorii zece ani în fabrici?"

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO