Companii

Retailerul de mobilă şi decoraţiuni interioare KA International mai deschide două magazine anul acesta

Autor: Ioana David

01.02.2012, 17:06 180

Retailerul mobilier şi decoraţiuni interioare KA International are în vedere deschiderea a două magazine anul acesta în urma unor investiţii de 0,3 mil. euro şi şi-a bugetat creşterea cu 9% a vânzărilor în fiecare showroom pe care îl operează.

"Prognozele noastre legate de piaţa decoraţiunilor, mobilier, ţesături, tapet, covoare, iluminat, pentru anul 2012, nu sunt optimiste. Mai ales ca urmare a estimarilor prudente cu privire la economiei României şi a economiilor ţărilor europene. Credem că piaţa va scădea cu 10- 12% în 2012', a spus Andreea Dragne, directorul general al companiei.

Dragne a mai spus că ia în calcul dispariţia unora dintre jucătorii din piaţa decoraţiunilor, dar şi restrângerea activităţii altora.

În 2011 cifra de afaceri a companiei a scăzut cu 5,3%, până la 0,85 mil. euro, însă scăderea a fost mai mare în special pe produsele HoReCa (hoteluri, restaurante). Tapetul, ţesăturile, elementele de iluminat au avut o creştere de 3% faţă de 2010.

KA International este o franciză şi operează locaţii în Bucureşti şi Iaşi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO