Companii

Reteaua Penny Market are in plan 25 de magazine si 500 de noi angajati anul viitor

10.12.2009, 23:27 203

Reteaua de magazine discounter Penny Market, operata de grupulgerman Rewe, planifica extinderea in 25 de spatii noi anul viitor,prin investitii estimate la circa 32 mil. euro pe baza uneiinvestitii medii de 1,3 mil. euro pe unitate. Aceste proiecte vorcrea aproximativ 500 de locuri de munca in 2010. Retailerul vaincheia 2009 cu 100 de unitati operationale, dupa finalizarea a 28de proiecte de expansiune.

"Pana la sfarsitul acestui an vom inaugura alte 8 magazine PennyMarket, iar pentru 2010 planificam extinderea retelei cu 25 deunitati, in urma unei investitii de aproximativ 150 de milioane deeuro", au declarat reprezentantii Penny Market.

Operatorul a inaugurat recent doua magazine in mallurileGalleria Suceava si Euromall Pitesti si o alta unitate in CampulungMoldovenesc. In centrul din Pitesti discounterul opereaza inspatiul fostului supermarket Primavara, inchis in luna mai dincauza faptului ca nu era profitabil. In acest an bugetul deinvestitii al retailerului Penny Market a fost de 45 mil. euro,suma care a acoperit si achizitiile de terenuri pentru expansiunearetelei in 2010.

Discounterii sunt singurii operatori din comertul alimentar careau anuntat continuarea expansiunii in 2010 fara a reduce ritmulcomparativ cu acest an, pe o piata pe care investitiile s-au redusaproape la jumatate din cauza inghetarii creditarii si a declinuluidin consum.

In plus, restructurarile unor retele de supermarketuri simagazine de electronice si electrocasnice si reducerea niveluluichiriei in centrele comerciale au facut loc discounterelor ininteriorul mallurilor in 2009. Penny Market este prima retea deprofil care a anuntat ca intra intr-un centru comercial. Pana acumoperatorul si-a asigurat cinci spatii pentru extindere ininteriorul unor malluri sau centre comerciale.

Compania Rewe Romania, operatorul magazinelor Penny Market, arein prezent 2.200 de angajati si este cel mai mare jucator pe piatamagazinelor alimentare cu discount, dupa valoarea vanzarilor.

Compania a realizat anul trecut afaceri de 312 mil. euro cu 72de unitati operationale la finele perioadei. In acest an retailerulgerman a raportat un avans al vanzarilor in lei de 33% pe primulsemestru, comparativ cu aceeasi perioada din 2008. Ritmul decrestere in S1 a fost similar celui inregistrat in primele treiluni din an, de 37%.

Grupul Rewe opereaza in Romania si reteaua de magazine cash& carry Selgros si supermarketurile Billa.

Discounterii, care se pozitioneaza pe segmentul de pret cel maide jos al pietei de retail alimentar, s-au extins accelerat inultimii ani: daca in 2005 pe piata din Romania erau operationale 57de magazine de profil, la finele lui 2008 numarul acestora era de 4ori mai mare. Cele mai mari companii active pe acest segment, carela finele lui 2009 ar putea atinge pentru prima data pragul devanzari de un miliard de euro, sunt in prezent Penny Market, Plussi Profi. Anul viitor isi va face intrarea si lantul german LIDL,detinut de grupul Schwartz.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO