Companii

RIF si RAEF si-au consolidat pozitiile la Policolor

06.06.2001, 00:00 20



Fondurile de investitii Romania Investment Fund (RIF) si Romanian American Enterprises Fund (RAEF) au cumparat cate 10 milioane de actiuni in cadrul majorarii capitalului social in valoare de 49,6 miliarde de lei care s-a desfasurat la Policolor.

O parte din aceste contravaloarea a fost acoperita cu banii adusi de actionari la o majorare a capitalului decisa la inceputul anului trecut, care nu a putut fi finalizata in urma unor incurcaturi cu terenul pe care se afla Policolor.

Romanian Investment Fund a subscris 10,4 milioane de actiuni, in valoare de 26 miliarde de lei, iar Romania Investment Fund a subscris 10,09 miloane de actiuni in valoare de 25,2 miliarde de lei.

Societatea de investitii New Century Holdings a sbscris circa 950.000 de actiuni ale societatii Policolor in valoare de 2,36 miliarde de lei, prin intermediul fondurilor de investitii Broadhurst Investemnt Limited, Broadhurst Romania si Lindsell Enterprises.

Bank Austria a cumparat 12.300 actiuni ale Policolor in cadrul acestei operatiuni.

La acesta majorare nu au participat Societe Generale Romania Fund si Romanian Investment Company, fonduri de investitii care sunt actionari importanti ai Policolor.

Actionarii semnificativi ai societatii sunt RAEF care detine 27,35%, RIF cu 29,19%, Societe Generale Romania Fund care are o praticipatie de 11,25% si Romanian Investment Company care are 9,95% din Policolor.

Din cele 36,5 milioane de actiuni oferite la vanzare au fost cumparate 21,5 miliarde de lei, reprezentand 57% din suma totala pe care si-a propus sa o atraga Policolor.

Restul de 15,9 milioane de actiuni vor fi vandute de catre Consiliul de Administratie al societati, metoda de vanzare urmand a fi propusa de managementul Policolor.

Pentru aceste actiuni care au ramas nesubscrise se poate face o oferta publica de vanzare sau se poate alege varianta unui plasament privat.

Actiunile producatorului de lacuri si vopsele se tranzactiopneaza la Bursa de Valori. In ultimele saptamanii pretul actiunilor a inregistrat o scadere destul de accentuata dar saptamana acesta cotatiile au fost destul de stabile. Ieri actiunile policolor s-au tranzactionat in jurul nivelului de 1.870 lei/actiune.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO