Companii

Romaero Bucureşti, companie strategică pentru industria aerospaţială şi de apărare din România, propune din nou acţionarilor vânzarea unor active imobiliare şi majorarea capitalul cu maxim 34,4 milioane lei

Romaero Bucureşti, companie strategică pentru industria...

Autor: Roxana Rosu

24.08.2022, 10:13 341

Romaero Bucureşti (RORX), companie strategică pentru industria aerospaţială şi de apărare din România, vrea să vândă o parte din activele imobiliare deţinute şi să îşi majorize capitalul cu maxim 34,4 milioane lei.

Măsura a mai fost propusă şi în trecut de companie, dar la AGA convocate în acest sens în martie şi aprilie 2022 nu a fost întrunit cvorumul necesar.

Romaero a convocat o nouă Adunare Generală a Acţionarilor pentru data de 26 septembrie, pe ordinea de zi fiind aprobarea vânzării prin licitaţie deschisă cu strigare a unui pachet de patru loturi de teren situate în sectorul 1, a unei creşte şi alte construcţii administrative, a două cămine de nefamilişti şi a unei staţii de reglare gaze.

De asemenea, acţionarii vor discuta şi aprobarea majorării capitalului social al Romaero cu valoarea investiţiilor finanţate în anii 2019 şi 2020 de la bugetul de stat, într-o singură etapă , fără primă de emisiune, prin subscrierea în cadrul unei oferte publice.

Capitalul va fi majorat cu maxim 34,42 milioane lei, de la nivelul actual de 17,3 milioane lei până la nivelul maxim de 51,79 milioane lei, pentru asigurarea capitalului de lucru şi pentru realizarea de investiţii.

Majorarea capitalului social se realizează prin emisiunea unui număr de 13.770.672 acţiuni noi, nominative, ordinare, dematerializate, fiecare având o valoare nominală de 2,50 lei/acţiune.

Acţiunile RORX afişează o creştere de 4,4% în acest an, pe un rulaj de circa 70.000 de lei. Valoarea de piaţă ajunge la 229 milioane de lei, conform datelor BVB.

Romaero este deţinut în proporţie de 56,7% de statul român, urmat de SIF Muntenia (23,2%), Fondul Proprietatea (18,9%) şi alţi acţionari (1,2%).



 

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO