Companii

România a ajuns la 200 de terenuri de fotbal „plantate“ cu solare

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

Autor: Roxana Petrescu

20.05.2013, 21:54 1726

Investiţiile în parcuri solare au continuat în ritm alert de la începutul anului, în prezent capacitatea proiectelor montate fiind de aproape 100 MW, dublă faţă de cea de la finalul anului trecut.

Jumătate din judeţele din România au atras deja atenţia investitorilor în aceste proiecte, iar cele mai multe parcuri s-au concentrat în Olt, Prahova şi Giurgiu, potrivit datelor publicate de Transelectrica pe data de 16.05.2013. Ţinând cont că de obicei pentru a monta un MW într-un parc solar investiţiile pornesc de la 1,3 milioane de euro şi ajung până la 1,8 milioane de euro, rezultă că până acum domeniul a atras investiţii de circa 150 de milioane de euro.

Potrivit datelor din domeniu, pentru a monta un MW într-un parc solar este necesară o suprafaţă de teren de circa 2,3-2,5 hectare. Practic, în acest moment, în România sunt instalate parcuri fotovoltaice pe o suprafaţă echivalentă cu 200 de terenuri de fotbal.

Citiţi mai multe pe www.zfcorporate.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO