Companii

Romania, prima tara in programul de extindere regionala Harley Davidson

Romania, prima tara in programul de extindere regionala Harley Davidson

Preturile motocicletelor Harley Davidson in Romania pornesc de la 6.650 de euro fara TVA pentru modelul Sportser si pot ajunge la peste 23.000 de euro in functie de clasa

09.10.2007, 13:50 195

"Anul acesta am intrat pe piata din Romania si pe cea din Maroc prin deschiderea unei filiale in Casablanca. Extinderea in Europa de Est va continua anul viitor, dupa Romania, prin intrarea pe piata din Ucraina, iar in 2009 in Bulgaria", a declarat la Salonul International Auto Bucuresti (SIAB) David Hackshall, regional manager pentru Harley Davidson Europe.
Primul pas in regiune a fost facut in 1999, cand Harley Davidson a incheiat primul parteneriat cu un dealer in Ungaria. In prezent producatorul detine cinci dealeri in Ungaria.
Harley Davidson Bucharesti va deschide spre finalul acestei luni primul showroom din tara, cu o suprafata de vanzare de 200 de metri patrati si va include un service specializat si un magazin de piese de schimb.
"Era momentul potrivit sa venim in Romania, un moment in care piata este suficient de dezvoltata", a adaugat Hackshall.
Piata moto interna a fost estimata in 2007 de principalii jucatori la aproape 10.000 de unitati, cifra care cuprinde si inmatricularile de autovehicule second-hand pe doua roti.
Potrivit statisticilor Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA), in prima jumatate a anului s-au consemnat vanzari noi de 1.712 unitati pentru vehiculele pe doua roti , ceea ce inseamna ca segmentul a crescut fata de aceeasi perioada a anului trecut cu 83,9%.
In aceste conditii compania tinteste comercializarea a 1.000 de motociclete pana in 2012.
"Este o tinta ambitioasa, dar o putem atinge. Pentru acest lucru mai este nevoie insa de inca unul sau doua showroomuri", a declarat Tiberiu Troia, division manager, Harley Davidson.
Preturile motocicletelor Harley Davidson in Romania pornesc de la 6.650 de euro fara TVA pentru modelul Sportser si pot ajunge la peste 23.000 de euro in functie de clasa.
"Modelele aduse in Romania, la fel ca si cele pentru restul Europei, sunt modificate, fata de cele comercializate in SUA, pentru a respecta normele de poluare si cele de zgomot. Cele mai populare sunt Nightster si Fatboy si credem ca vor avea si cele mai mari vanzari", a spus Hackshall.
Reprezentantii companiei au declarat ca la SIAB Harley va realiza si vanzari, chiar daca nu exista un target stabilit, existand deja persoane interesate de exponate. In schimb importatorul nu va putea comercializa accesorii pana in luna februarie deoarece constructorul american impune anumite restrictii in ceea ce priveste expunerea.
"Componentele pentru display-ul accesoriilor in showroom ne vor fi livrate de abia in luna februarie, asa ca pana atunci nu putem expune si comercializa accesorii, imbracaminte Harley Davidson nici la SIAB si nici in showroom", a spus Troia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO