Companii

Romstrade, singura ofertă pentru construirea pistei aeroportului din Cluj, contract de 120 mil. euro

Autor: Mediafax

05.10.2010, 23:40 19

Firma Romstrade din Bucureşti, controlată de omul de afaceriNelu Iordache (desen), a depus singura ofertă pentru construireapistei de 3.500 de metri a Aeroportului Internaţional dinCluj-Napoca, aceasta fiind deschisă marţi de comisia de licitaţie aaeroportului şi a Consiliului Judeţean (CJ) Cluj pentru a fianalizată în următoarele 20 de zile.

"Caietul de sarcini a fost ridicat de 73 de firme, dar numai unasingură, Romstrade, a depus oferta. Procedura permite derularealicitaţiei şi cu o singură firmă. Oferta a fost de 113,6 milioanede euro fără TVA şi include şapte contracte subsecvente de lucrări.Prima porţiune a pistei, de 2.100 de metri, ar trebui finalizată întermen de nouă luni de la semnarea contractului", a spusvicepreşedintele CJ Cluj Radu Bica. Potrivit acestuia, ConsiliulJudeţean Cluj ar trebui să achite firmei o dobândă anuală de 12,2la sută, durata creditului furnizor fiind de 12 ani, la care seadaugă doi ani de graţie. Consiliul Judeţean Cluj a estimat la 120de milioane de euro costurile de execuţie a pistei de 3.500 demetri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO