Companii

Rulmenti Barlad a trecut in proprietate turca

11.07.2000, 00:00 27



Compania Rulmenti Barlad a trecut in proprietate majoritar turca dupa ce concernul Kombassan s-a achitat la zi de toate obligatiile asumate in contractul de vanzare - cumparare pentru pachetul de 64,34% din actiunile societatii, semnat cu FPS in martie.

"Valoarea totala a contractului de privatizare a societatii, care include plata actiunilor, investitiile si achitarea datoriilor societatii, se ridica la aproape 40 de milioane de dolari. Concernul turc Kombassan si-a achitat toate obligatiile ce-i contractuale astfel incat putem considera privatizarea societatii incheiata", a declarat pentru Ziarul Financiar atefan Pais, directorul general adjunct al companiei.

Noul proprietar are in vedere, pentru urmatoarea perioada investitii financiare si tehnologice semnificative. In plus, mai afirma Pais, investitile financiare au fost deja demarate, programul de investitii tehnologice urmand a fi demarat in perioada urmatoare.

Investitiile pe care firma turca le va face la Barlad se vor concretiza prin majorarea capitalului social al fabricii. In acelasi timp, firma turca s-a angajat sa continue asigurarea de energie termica pentru 30% din locuintele orasului Barlad si sa indeplineasca obligatiile de mediu cerute de legislatia romana.

"Oferta pe bursa este la 2.000 lei pentru o actiune cu valoarea nominala de 25.000 lei, insa cererea este foarte redusa. Este destul de posibil ca actiunile sa inregistreze o crestere in urmatoarea perioada", a spus un trader.

Adunarea Generala a Actionarilor (AGA), care a avut loc la sfarsitul saptamanii trecute, a consemnat privatizarea companiei, si a stabilit structura noului actionariat si a consiliului de administratie (CA).

In noua structura, concernul Kombassan este reprezentat de doua persoane, in functiile de presedinte si vicepresedinte al AGA. Noul consiliu de administratie este format din cinci membri, din care patru sunt reprezentantii Kombassan iar unul reprezinta SIF Moldova.

In cadrul aceleiasi AGA a mai fost investita si conducerea executiva a companiei. Noul directorul general al Rulmenti Barlad este Sener Yunus, fostului director al companiei, atefan Pais, revenindu-i, in urma AGA, functia de director general adjunct.

In prezent, compania are un capital social de 208,41 miliarde de lei, impartit in actiuni cu valoarea nominala de 25.000 lei.

Structura actionarilor semnificativi cuprinde in prezent concernul turc Kombassan Insaat Tarim VE Sanayii Isletmeleri Ticaret AS, care detine pachetul majoritar, de 64,34% din actiuni si Societatea de Investitii Financiare (SIF) Moldova, care are o participatie de 19,77% la capitalul Rulmenti Barlad, restul titlurilor apartinand actionarilor rezultati in urma Programului de Privatizare in Masa - PPM (15% din actiuni) si micii investitori.

Compania a inregistrat anul trecut pierderi de 68,27 miliarde de lei la o cifra de afaceri de 414,97 miliarde de lei.


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO