Companii

Rulmentul mai castiga doar din dobanzi

14.03.2003, 00:00 10

Profitul inregistrat anul trecut de Rlmentul Brasov, de 6,7 miliarde de lei este cu aproape 90% mai mic, in termeni reali, fata de cel inregistrat in 2001, cand societatea a obtinut un profit net de 36 miliarde de lei. Mai mult, activitatea de baza, productia si vanzarea rulmentilor nu a adus anul trecut la Brasov decat un castig de 60 milioane de lei, fata de 66 miliarde de lei in 2001.Profitul inregistrat anul trecut de societate s-a datorat aproape integral veniturilor realizate de Rulmentul din dobanzi si diferente de curs valutar.
Cifra de afaceri a companiei, exprimata in dolari  a consemnat anul trecut o scadere de 10% cifr-ndu-se anul trecut la 1.215 miliarde de lei (37 milioane de dolari). Potrivit bugetului de venituri si cheltuieli, Rulmentul isi propune, la inceputul anului, sa obtina, un profit net de 44 miliarde lei, la o cifra de afaceri de 1.400 de miliarde de lei.
Piata mondiala a rulmentilor se afla in plina recesiune, fapt care potrivit analistilor a fost una din cauzele esecului procesului de privatizare de anul trecut. Autoritatea pentru Privatizare si Administrarea Participatiilor Statului (APAPS) detine un pachet de 51% din actiuni a negocial anul trecut, fara succes cu companiile turcesti Kombassan si Ortadogu. Mondexim SRL din Brasov, a depus atunci o oferta, dar nu a fost acceptata la negocieri. Privatizarea ar putea fi reluata in luna aprilie a acestui an dupa transformarea in actiuni a creantei pe care Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Bancare (AVAB) o are asupra societatii. Actiunile urmeaza sa fie oferite in pachet comun.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO