Companii

SAB Miller, in crestere cu 14%

22.11.2004, 00:00 13

Volumul vanzarilor celui de-al doilea jucator de pe piata romaneasca a berii SAB Miller s-a majorat cu 14% in prima jumatate a anului fiscal, incheiata la 30 septembrie, comparativ cu perioada similara a anului trecut, evolutie superioara cresterii de 2% inregistrata in industria berii. "Ursus a devenit principala marca de bere in Romania, iar cresterea sa va depasi estimarile, in timp ce popularitatea si disponibilitatea in crestere a berii Timisoreana Lux influenteaza pozitiv volumele de vanzari. Veniturile au crescut semnificativ raportat la volumul de vanzari, iar profitabilitatea a fost sustinuta de imbunatatirea economiilor de scara", se arata intr-un comunicat al companiei.
Ursus, Timisoreana, Aurora si Ciucas sunt cele mai importante marci ale SAB Miller Romania.
SAB Miller detine cinci fabrici de bere la Timisoara, Buzau, Pitesti, Cluj si Brasov si o cota de piata de 22%. Compania a achizitionat recent pentru circa 20 de milioane de dolari fabrica Aurora Brasov, tranzactie care a a readus SAB Miller pe locul doi pe piata romaneasca a berii, si prin care a adaugat la portofoliul sau produsele in ambalaje de plastic - PET, introduse pentru prima oara in operatiunile companiei din Europa.Aurora Brasov a fost unul din performerii anului trecut pe piata berii, inregistrand o crestere a vanzarilor de 26,8% pana la 664.000 hectolitri si atingand o cota de piata de 5,2%. Dupa preluare Aurora Brasov Compania de bere a anuntat un program de reorganizare prin care isi va reduce numarul de salariati cu 30%.
Potrivit comunicatului, grupul SAB Miller a incheiat la nivel mondial primul semestru cu o cifra de afaceri de 7,17 miliarde dolari, in crestere cu 14% fata de intervalul similar din 2003. SABMiller este cel de-al treilea jucator din piata mondiala a berii si s-a format in iunie 2002, cind grupul South African Breweries Plc. (SAB) a preluat compania americana Miller Brewing.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO