Companii

Salariile angajaţilor din privat au crescut cu 5,1% anul acesta

Autor: Adelina Mihai

26.09.2012, 00:00 214

Angajaţii din mediul privat au beneficiat de creşteri salariale medii de 5,1% anul acesta, cele mai mari creşteri fiind făcute în industria auto (8%), sectorul IT, cel farmaceutic şi cel de servicii externalizate (toate raportând creşteri salariale medii în jur de 6%), potrivit studiului salarial şi de beneficii PayWell realizat de firma de audit şi consultanţă fiscală PricewaterhouseCoopers România.

Agajaţii din bănci, retail şi turism au avut creşteri salariale sub media naţională. De asemenea, sectorul industrial a avut parte de creşteri salariale mult mai reduse faţă de anul anterior (de 4,7% anul acesta comparativ cu 7,2% în 2011), pe fondul declinului producţiei industriale şi al creşterii salariului minim brut de la începutul acestui an (de la 670 de lei la 700 de lei). Pentru 2013, 41% din companiile participante la studiu au bugetat creşteri salariale medii de 6,1%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO