Companii

Salina Invest pregateste 20 milioane de dolari pentru Sovata

16.07.2001, 00:00 42



Salina Invest intentioneaza sa investeasca 20 milioane dolari in urmatorii 10-15 ani pentru modernizarea hotelurilor si a bazelor de tratament ale societatii Balneoclimaterica Sovata, cumparata de la APAPS in luna mai, a declarat Kurko Janos, directorul general al companiei.

In primii doi ani, investitiile se vor cifra la cinci milioane de dolari si vor fi directionate catre reabilitarea bazei de tratament de la hotelul Sovata si a celei de la Lacul Ursu, relateaza Mediafax.

"In urma modernizarii, hotelurile vor fi ridicate la un rang superior de clasificare, de la doua stele la trei stele, dar va fi si un hotel de patru stele", a mai spus oficialul Salina Invest.

In afara de modernizarea unitatilor de cazare si bazelor de tratament, investitiile vor viza si construirea unor parcari si amenajarea unor parcuri.

In luna mai, Autoritatea pentru Privatizare (APAPS) a vandut firmei Salina Invest pachetul majoritar de actiuni (82,17%) al Balneoclimaterica Sovata, care detine hotelurile Sovata, Alunis, Bradet si Faget, precum si strandul Lacul Ursu.

Valoarea tranzactiei se ridica la 6,9 mil. dolari, in care se includ pretul pachetului de actiuni, investitiile ce urmeaza a fi realizate pe o perioada de doi ani, precum si plata datoriilor societatii.

Contractul de privatizare a fost contestat in justitie de catre firma Alunis SRL, care administreaza hotelul Alunis apartinand Balneoclimaterica in baza unui contract de locatie de gestiune.

Firma Alunis, care dorea sa participe la privatizare, a intentat o actiune in justitie impotriva societatii Balneoclimaterica si APAPS, iar Curtea de Apel Targu Mures a hotarat anularea contractului dintre APAPS si Salina Invest. APAPS a inaintat recurs impotriva sentintei.

Balneoclimaterica a mai facut obiectul unui proces, castigat de aceasta data, intentat de catre firma Iomar SRL, cu care are incheiat un contract de locatie de gestiune pentru hotelul Bradet.

Aceasta societate a solicitat transformarea contractului de locatie de gestiune in contract de leasing, insa cererea sa a fost respinsa de AGA Balneoclimaterica.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO