Companii

Samus Mex: Vanzarile de mobila scad

09.11.2008, 15:08 44

Compania Samus Mex din Dej, producator de mobila parte a grupului Mobexpert, a realizat in primele noua luni din acest an o cifra de afaceri de peste 6,3 milioane de euro (22,16 milioane de lei), in scadere cu 18% in euro si de peste 10% in lei fata de perioada similara din 2007.
In primele noua luni ale anului 2007, compania din Dej a inregistrat o cifra de afaceri de peste 7,48 milioane de euro (24,7 mil. lei).
La inceputul anului 2008, oficialii Samus Mex estimau pentru anul in curs o usoara crestere a vanzarilor de pana la 5%, fata de valoarea de peste 10,2 mil. euro (34,2 mil. lei) inregistrata in 2007.
Anul trecut firma din Dej a inregistrat o sadere de peste 8% a indicatorilor financiari fata de anul 2006, cand afacerile Samus Mex au ajuns la aproximativ 11,1 mil. euro (peste 37 mil. lei).
"Unul dintre efectele situatiei financiare a societatii noastre este tendinta continua de majorare a preturilor la materiile prime si materialele utilizate in procesul propriu de productie, dar si reducerea volumului de vanzari la export. Pentru eficientizarea produselor incercam sa gasim unele solutii tehnice de inlocuire a materiilor prime scumpe, contribuind astfel la rentabilizarea marfurilor. Totodata am proiectat si implementat produse noi in vederea cresterii competitivitatii marfurilor pe piata interna si externa'', a declarat pentru ZF Transilvania Mihail Gidei, directorul general al companiei Samus Mex.
Anul trecut 62,5% din productia realizata de firma din Dej a fost pentru piata externa, restul de 37,5% din marfa fiind comercializata in cadrul retelei de magazine Mobexpert.
In 2006, ponderea exportului Samus Mex era de peste 73% din totalul cifrei de afaceri a companiei, iar pentru acest an oficialii companiei clujene estimeaza o crestere a productiei pentru piata interna in detrimentul exportului.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO