Companii

Sase magazine Ethos devin Chilipir Shop. Noul operator al retelei ramane in spatele unui offshore din Cipru

Sase magazine Ethos devin Chilipir Shop. Noul operator al retelei ramane in spatele unui offshore din Cipru

Ion Soloman a dezvoltat impreuna cu sotia sa reteaua de supermarketuri Ethos incepand cu anul 1996

11.03.2010, 23:18 2583

Operatorul retelei este o companie infiintata in acest an,Chilipir Shop, controlata de un offshore din Cipru, VismontoTrading Limited.

"Vismonto Trading este o companie cu capital elen inregistratain Cipru din motive de fiscalitate", a declarat Mihai Ilincuta,administrator si actionar minoritar la Chilipir Shop, cu oparticipatie de 20% la capitalul social al firmei. El nu a dorit sadea mai multe detalii despre actionarul majoritar al acesteicompanii.

"Eu voi sustine 20% din investitiile realizate de ChilipirShop", a mai spus Ilincuta.

Vismonto Trading Limited are participatii la alte trei companiiinregistrate in Romania in 2010, acestea fiind Modern Retail SRL,Livorno Store SRL si Vismont Impex SRL.

Este posibil ca una dintre aceste firme sa opereze restul de 12magazine Ethos care vor continua sa activeze pe piatasupermarketurilor. In acest moment, toate supermarketurile Ethosdin Capitala sunt inchise.

Soloman a ramas cu datoriile acumulate de retea incriza

Ion Soloman, care a dezvoltat impreuna cu sotia sa reteaua desupermarketuri Ethos incepand cu anul 1996, are acum de rambursatdatoriile acumulate de magazine in ultimul an catre furnizori sibanci.

Ivet Logistic, compania de la care Vismonto Trading a preluatspatiile magazinelor Ethos, stocurile de marfa si angajatii, estedetinuta inca de sotii Soloman si are datorii de circa un milion delei la creditori, potrivit datelor furnizate de antreprenorulroman.

In ultimele luni, mai multi creditori ai companiei auinregistrat la Tribunalul Bucuresti cereri de deschidere aprocedurii insolventei a Ivet Logistic.

In plus, sotii Soloman inca detin compania Ivet Comprod, primuloperator al supermarketurilor Ethos, intrata in insolventa in lunafebruarie la cererea actionarilor.

"Noi ramanem proprietari ai Ivet Logistic si in urmatoarea lunaincercam sa platim furnizorilor datoriile acumulate, de circa unmilion de lei", a declarat Soloman in februarie, in momentulconfirmarii tranzactiei cu Vismonto Trading.

El a mai spus ca cererile creditorilor Ivet Comprod urmeaza safie solutionate prin reorganizarea judiciara a companiei.

Legea insolventei spune ca administratorul judiciar al IvetComprod ar putea cere anularea transferului realizat de sotiiSoloman daca demonstreaza ca acesta a adus prejudicii creditorilorcompaniei.

Contactati de ZF, reprezentantii Activ Lichidator IPURL,lichidatorul Ivet Comprod, au declarat ca reorganizarea judiciara acompaniei este in faza initiala, de strangere a documentelor de lafirma aflata in insolventa, si ca este prea devreme pentru adiscuta despre un plan de reorganizare.

In top 3 supermarketuri romanesti

Ethos era in 2008 unul dintre cele mai mari lanturi desupermarketuri cu capital autohton de pe piata. Reteaua a avutvanzari de 33 mil. euro in 2008, cu 667 de angajati, potrivitdatelor de la Registrul Comertului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO