Companii

Savini Due si-a bugetat afaceri de 12 mil. euro din mobilier de baie

22.05.2007, 15:21 28

"Aceasta evolutie pozitiva a indicatorilor financiari are la baza dezvoltarea accentuata a industriei constructiilor din ultimul timp, trend care potrivit estimarilor noastre va fi continuat si in urmatorii ani. In plus, consideram ca piata pe care noi activam va inregistra o schimbare majora a cererii, in sensul ca multe companii din domeniu vor trece de la productia mobilierului economic si de lux la fabricarea unui produs de nivel intermediar care sa satisfaca cerintele claselor medii de clienti", a declarat pentru ZF Transilvania administratorul companiei Savini Due, Piersante Savini.
In 2006 compania a investit circa 1 mil. euro in vederea extinderii halei de productie cu 3.000 mp, ajungand in momentul de fata la o suprafata de productie de 12.000 mp. Pentru 2007 investitiile vor viza achizitionarea de noi masini si utilaje in vederea imbunatatirii procesului tehnologic.
Compania produce o gama de peste 500 de articole de mobilier pentru baie, dulapioare suspendate, diferite tipuri de oglinzi, accesorii pentru mobilier si suporturi pentru chiuveta, articole pe care firma le distribuie prin intermediul lanturilor de magazine Romstal, Casa Ambient, Bricostore, Mobexpert, Dedeman, dar si in alte magazine de profil din tara. Principalii furnizori ai companiei sunt Kronospan, Sirca Italia, Marmosim, Ecopack, firma detinand peste 200 de clienti activi. Partenerii de afaceri Savini Due pe piata externa sunt din tarile membre ale Uniunii Europene.
"Intrarea in UE constitue un element benefic pentru evolutia pietei mobilierului astfel ca activitatile de export si import a marfurilor se vor realiza cu mai multa usurinta, iar economia va prelua un aspect european", crede Savini.
Compania Savini Due a fost infiintata la sfarsitul anului 2003, avand ca principal domeniu de activitate productia diferitelor tipuri de mobilier. Compania este finantata in proportie de 80% din surse proprii si 20% prin credite bancare, si este detinuta de oamenii de afaceri italieni Piersante si Alfredo Savini. Numarul de angajati ai companiei in momentul de fata este de 350 de persoane, principalii competitori pe piata interna sunt firmele Martplast si Arthema.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO