Companii

Se amână din nou termenul pentru licitaţia „CEO la stat“

Se amână din nou termenul pentru licitaţia „CEO la stat“

Foto Shutterstock

Autor: Adelina Mihai

11.11.2011, 00:00 495

Caietul de sarcini pentru licitaţia din proiectul "CEO la stat", în care se vor alege firmele de headhunting care vor recruta manageri din privat pentru companiile de stat, care urma, să se publice astăzi urmează să fie disponilbil abia săptămâna viitoare.

"Nu se va publica mâine (astăzi- n.red.) caietul de sarcini, pentru că nu am primit încă hotărârile de la consiliile de administraţie ale companiilor de stat. Îl vom publica miercuri, iar firmele de headhunting au la dispoziţie două săptămâni pentru a depune ofertele pentru licitaţie", a spus Andrei Todea, directorul de cabinet al ministrului economiei Ion Ariton.

Printre primele companii de stat care vor avea management privat se numără Poşta Română, Tarom sau CFR Marfă, iar primii manageri "privaţi" vor fi numiţi în funcţii în luna februarie a anului viitor.

Caietul de sarcini a fost elaborat de către consorţiul format din firmele Pedersen&Partners, Roland Berger şi avocaţii de la Nestor. Cele mai mari 35 de companii aflate în portofoliul statului român au avut anul trecut un business cumulat de aproape 10 miliarde de euro şi pierderi de 500 de milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO