Companii

Sectorul construcţiilor arată ca „după război“. Problemele de supravieţuire pentru companii sunt „extraordinare“

Sectorul construcţiilor arată ca „după război“....

Autor: Andreea Neferu

15.10.2013, 00:08 474
Construcţiile, unul dintre cele mai afectate sectoare economice pe timp de criză, îşi vor continua declinul şi anul acesta, afectând o piaţă de aproape 9 miliarde de euro în care lucrează circa 350.000 de angajaţi, spun reprezentanţii constructorilor şi ai producătorilor de materiale de construcţii.
 
„Sectorul construcţiilor arată ca după un război. Nu ştim dacă firmele care există astăzi vor mai exista peste o săptămână. Problemele de supravieţuire în construcţii sunt extraordinare“, a declarat Laurenţiu Plosceanu, preşedintele Asocia­ţiei Române a Antreprenorilor de Construcţii (ARACO), în cadrul unei conferinţe organizate ieri de mai multe asociaţii şi patronate din domeniul construcţiilor.  
 
Piaţa construcţiilor a fost afectată în ultimul an de scăderea investiţiilor atât publice, cât şi private, motiv pentru care sectorul de profil va continua să scadă şi în 2013, în contextul în care în perioada 2009-2012  a înregistrat deja un declin accentuat, de 40%. Dacă în 2008 valoarea pieţei locale a construcţiilor era de 15,3 miliarde de euro, în 2013 aceasta nu va depăşi 8,5-9 miliarde de euro, nivel sub cel înregistrat anul trecut, potrivit estimărilor ARACO.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO