Companii

Securitas: Vom creste afacerea locala cu minimum 10-15% pe an

Securitas: Vom creste afacerea locala cu minimum 10-15% pe an
16.11.2007, 19:56 155

Grupul suedez Securitas, care a preluat la inceputul anului 55% din compania locala CPI Security, va investi in urmatorii trei ani ani intre 6 si 10 milioane de euro pentru dezvoltarea activitatii de pe piata locala.
"Pentru urmatorii trei ani estimam o crestere minima anuala a cifrei de afaceri cu circa 10-15% doar din dezvoltarea organica a companiei, urmand ca in functie de oportunitati si de dezvoltarea companiei sa putem sa avem un ritm mai alert de crestere", spune Tore K. Nilsen, presedintele diviziei de securitate pentru Europa al Securitas AB. Securitas Security Services, fosta CPI Security, va ajunge anul acesta la o cifra de afaceri de 9,5 milioane de euro, urmand ca pana in 2010 sa deruleze afaceri de minimum 15 milioane de euro.
Compania are in prezent o cota de piata de 6,2% si este unul dintre primii trei jucatori de pe piata romaneasca de securitate dupa grupul danez Group 4 Securicor si Rosegur, divizia locala a grupului spaniol Prosegur. Securitas a achizitionat in primavara 55% din actiunile firmei romanesti de profil CPI Security Group, restul de 45% din titluri urmand sa fie cumparate in 2010, pe baza evolutiei financiare de pana atunci. "Am inceput negocierile de vanzare a actiunilor in luna mai a anului trecut si le-am finalizat dupa un an. Pentru noi a fost un target sa facem parte din grupul Securitas si am fost norocosi ca propunerea de intrare in actionariat a venit din partea grupului suedez", a declarat Adrian Bogdan Moisescu, managing director al Securitas Security Services, care are sediul in Bucuresti si peste 2.000 de angajati. Securitas AB opereaza in peste 30 de tari, in principal din Europa si America de Nord, si are 215.000 de angajati.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO